FOTO/ VIDEO: La sfârșitul lui decembrie, Cascada Pișoaia din comuna Vidra și-a coborât cortina de gheață pentru a-și ascunde apa de cristal de ochii curioșilor

Unul dintre cadourile cele mai impresionante oferite de Crăciun localnicilor și mai ales turiștilor care ajung pe Arieșul Mic, în comuna Vidra, este imaginea Cascadei Pișoaia care parcă a încremenit de câteva zile în urmă, transformându-se într-o coloană impresionantă de aproape 20 de metri de gheață albăstruie, parcă desprinsă dintr-un ghețar de la Polul Nord.

cascada-pisoaia-iarna008Mai mult, apa încă rămasă vie și neîmpietrită care mai curge printre gheață, abia reușește să ,,șoptească” cum a venit Crăiasa Zăpezii de pe Muntele Găina ce se zărește spre apus și vrea din toate puterile să înghețe de tot, până la primăvară, Cascada Miresei – așa cum mai este denumită această minunăție a naturii din județul Alba.

CITEȘTE ȘI: FOTO-VIDEO: Cascada Pișoaia sau Cascada Miresii, din Munții Apuseni, o minunăție a naturii. Locul unde apa cade de la peste 18 metri înălțime 

Imaginea polară a cascadei se datorează faptului că acolo s-a menținut un frig aproape neîntrerupt timp de o lună, temperaturile au coborât până la -22° C și de puține ori au depășit pragul înghețului, iar soarele nu mai ajunge pe aceste locuri în zilele de iarnă.
Cascada Pișoaia se află în satul Nemeș din comuna Vidra, la circa 20 km de orașul Câmpeni și la aproximativ 500 metri de DJ 762 ce duce spre comuna Avram Iancu, fiind observabilă chiar de la șosea. Cascada este declarată rezervație peisagistică, cuprinde o arie protejată de aproximativ 2,5 hectare orientată spre nord și situată pe un prag stâncos de calcare cristaline de vârstă paleozoică, încadrată spre est și spre vest de pâlcuri de foioase şi rășinoase.

Cei care doresc să vină să o vadă și să se bucure totodată de frumusețea Apusenilor pot rămâne și mai multe zile aici, deoarece pe Arieșul Mic se găsesc mai multe pensiuni turistice, cele mai apropiate de această frumusețe a naturii fiind Pensiunea ,,Cascada”  situată la mai puțin de 200 de metri, Pensiunea ,,Dealul cu Melci” ce se găsește la aproximativ 300 de metri metri și foarte aproape de rezervația paleontologică cu același nume, Pensiunea Vidra localizată la circa un kilometru. În timpul vizitei din a doua zi de Crăciun, chiar am întâlnit întâmplător 2 persoane care, fermecate de frumusețea cascadei, au venit până sub ea să o admire de aproape și să-și facă niște fotografii, menționând faptul că sunt turiști sosiți la o pensiune din apropiere.

Ovidiu CULDA

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...