Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO Jaf armat în plină zi: Suspecții, capturați de mascați și polițiști în fața sediului IPJ Alba. Intervenție ca în filme

Dragoş Suciu

Publicat

în

Doi suspecți de comiterea unui jaf armat au fost capturați marți, 24 martie, de polițiști, chiar în fața sediului IPJ Alba, după o cursă ca în filme. Bărbații, deosebit de periculoși, au fost înarmați și purtau cagule jaf armat01pe față, forțele de ordine fiind nevoite să intervină ca în filme deoarece suspecții nu s-au predat la semnalele polițiștilor și reprezentau un pericol pentru sociatate.

În această dimineață a fost primită o sesizare la Dispeceratul IPJ Alba cu privire la producerea unei infracțiuni grave – respectiv comiterea unui jaf. Suspecții se deplasau cu un autoturism marca Dacia Solenza. Autoturismul a fost identificat în trafic la intrare în Alba Iulia și, întrucât nu a oprit la semnalele agenților de poliție, în urmărirea lor a pornit un echipaj de poliție din cadrul dispozitivului de ordine și siguranță publică al Poliției municipiului Alba Iulia. Autoturismul suspectat a fost barat în trafic prin închiderea căilor rutiere, chiar în fața sediului IPJ Alba. Luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale în colaborare cu polițiști au intervenit pentru interceptarea în trafic a autoturismului suspectat și prinderea persoanelor implicate în comiterea infracțiunii. Persoanele suspectate au fost dezarmate, imobilizate, controlate și urcate în autospeciala de intervenție a luptătorilor, iar apoi au fost transportate pentru identificare.

Din fericire, cele două persoane nu vor răspunde în fața organelor de cercetare penală sau a procurorilor, și nu vor primi ordonanță de reținere pentru 24 de ore, deoarece acesta a fost doar un exercițiu demonstrativ cu ocazia Zilei Aniversare a Poliției Române.

Cu această ocazie, sute de copii, veniți de la școlile primare sau de la grădinițe, au văzut cele mai importante momente în care sunt angrenate forțele de ordine când se comite o infracțiune: primirea sesizării, realizarea dispozitivului de blocare, intervenția pentru depistarea suspecților și preluarea suspecților și a mașinii urmărite.

IPJ Alba a făcut o tradiție, în apropierea zilei de 25 martie, din aceste acțiuni demonstrative, arătând astfel o parte din riscurile la care se supun pentru prinderea infractorilor.

[nggallery id=188]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea