Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Inițiativă inedită în Parcul Unirii: Masaj, relaxare și povești de viață cu o prahoveancă cu buletin de Ciugud

FURDUI Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Inițiativă inedită în Parcul Unirii: Masaj, relaxare și povești de viață cu o prahoveancă cu buletin de Ciugud

Albaiulienii și turiștii care vizitează Cetatea Alba Carolina au avut surpriza de a observa în apropierea fântânii arteziene din Parcul Unirii, o doamnă care oferă servicii de masaj cervical în acest spațiu relaxant. Micuțul loc amenajat ad-hoc este foarte bine pus la punct, cu scaun de masaj, umbrelă, uleiuri, chiar și o casă de marcat.

Liliana Constantinescu, pentru că despre ea este vorba, este stabilită de curând în județul Alba, mai exact la Ciugud, unde a venit din Prahova. Aceasta ne-a povestit că a plecat din locul ei natal, de la un job de inginer, căutând linistea și a ajuns în Ciugud, despre care spune că este o comună civilizată, cu multă liniște, ca afară.

Vorbind despre cum au primit oamenii această inițiativă inedită de masaj în aer liber, Liliana ne-a spus că sunt unii oameni foarte deschiși care au felicitat-o pentru ceea ce face și alții care sunt indiferenți, sau spun că pe ei nu-i doare nimic, însă le respectă părerea tuturor.

„Oamenii la un moment dat vor realiza că este vorba de binele și sănătatea lor, însă am observat cultura aceasta de a nu avea grijă de sine, adică mai degrabă spun că vor trimite pe altcineva la masaj, însă nu ei. E o chestiune generală chestia asta, de a nu avea grijă de sine”, ne-a povestit Liliana.

YouTube video

De unde a venit ideea de masaj în aer liber

Primind multe solicitări de masaj cervical la salon, Liliana a venit cu ideea de a veni în întâmpinarea oamenilor cu aceste masaje în aer liber, idee care a fost primită cu deschidere și de către autoritățile locale.

„Masajul este o necesitate, nu un lux și este important să dezvoltăm această cultură a prevenției. Fiind mai tot timpul tensionați, musculatura râmâne tensionată, fibrele se scurtează și atunci sângele nu mai circulă corespunzător și stagnează în zonele respective. De aceea masajul este foarte bun pentru că mobilizează musculatura și intensifică circulația sanguină în acea zonă”, a mai spus aceasta.

Chiar în timpul interviului nostru, o doamnă care trecea prin zonă s-a arătat foarte încântată de această idee, spunând ca va reveni cu soțul său în zilele următoare.

La ce folosește masajul cervical

Cunoscută și sub numele de osteoartrită cervicală sau artrita gâtului, spondiloza cervicală este o altă afecțiune a spatelui care poate fi tratată cu succes prin masaj. Motivele apariției și instalării spondilozei cervicale sunt multe și mărunte, printre acestea regăsindu-se lucruri banale, precum sedentarismul sau postura incorectă a spatelui, mai ales atunci când stăm așezați la birou. Astfel, ne trezim cu dureri în zona spatelui și a gâtului fără să știm de ce.

Spondiloza cervicală poate cauza, printre altele, dureri de cap, umeri, brațe, degete, însoțite sau nu de amorțeli și furnicături. Poate apărea scăderea forței musculaturii la mâini sau la picioare, precum și inflamarea rădăcinilor nervilor și a măduvei spinării, dar și osteofite.

Masajul terapeutic în cazul acestei afecțiuni urmărește să redea țesuturilor elasticiatea pierdută. Prin masarea zonelor reflexogene de la nivelul coloanei vertebrale și a degetelor de la picioare, cu accent pe degetul mic al piciorului stâng se reușeste încetinirea și chiar stoparea procesului degenerativ al coloanei vertebrale. Totodată, masajul este util și pentru reducerea și, după un interval mai mare de timp, stoparea durerilor și amorțelilor asociate cu această afecțiune. Totuși, nu trebuie să așteptați instalarea spondilozei cervicale pentru a începe sesiunile de masaj, întrucât aceste tehnici pot ajuta și la prevenirea apariției acestei afecțiuni. Prin masaj se pot elibera atât tensiunile, cât și depunerile de săruri sau toxine acumulate de-a lungul timpului în mușchi, tendoane, ligamente.

Cine își dorește un masaj de calitate o poate găsi la clinica proprie de pe Bulevardul Revoluției, unde pacienții pot beneficia de echipamente unice în Alba Iulia, sau în Parcul Unirii, în zilele de luni, miercuri, vineri și sâmbătă, între orele 19 și 22. Prețul unui masaj cervical este de 25 de lei pentru 15 minute.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO: Calea Crucii, la Blaj. Procesiune pe străzile oraşului, organizată de Biserica Greco-catolică, în Săptămâna Mare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Calea Crucii, la Blaj. Procesiune pe străzile oraşului, organizată de Biserica Greco-catolică, în Săptămâna Mare Și în acest an, Biserica Greco-catolică a organizat, Calea Crucii cu procesiune, pe străzile municipiului Blaj. Evenimentul a avut loc marți 30 aprilie 2024, începând cu ora 18:00. Conform tradiției, Biserica Greco-Catolică va organiza și în acest an, în Săptămâna […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea