Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Inițiativă inedită în Parcul Unirii: Masaj, relaxare și povești de viață cu o prahoveancă cu buletin de Ciugud

Publicat

în

Inițiativă inedită în Parcul Unirii: Masaj, relaxare și povești de viață cu o prahoveancă cu buletin de Ciugud

Albaiulienii și turiștii care vizitează Cetatea Alba Carolina au avut surpriza de a observa în apropierea fântânii arteziene din Parcul Unirii, o doamnă care oferă servicii de masaj cervical în acest spațiu relaxant. Micuțul loc amenajat ad-hoc este foarte bine pus la punct, cu scaun de masaj, umbrelă, uleiuri, chiar și o casă de marcat.

Liliana Constantinescu, pentru că despre ea este vorba, este stabilită de curând în județul Alba, mai exact la Ciugud, unde a venit din Prahova. Aceasta ne-a povestit că a plecat din locul ei natal, de la un job de inginer, căutând linistea și a ajuns în Ciugud, despre care spune că este o comună civilizată, cu multă liniște, ca afară.

Vorbind despre cum au primit oamenii această inițiativă inedită de masaj în aer liber, Liliana ne-a spus că sunt unii oameni foarte deschiși care au felicitat-o pentru ceea ce face și alții care sunt indiferenți, sau spun că pe ei nu-i doare nimic, însă le respectă părerea tuturor.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Oamenii la un moment dat vor realiza că este vorba de binele și sănătatea lor, însă am observat cultura aceasta de a nu avea grijă de sine, adică mai degrabă spun că vor trimite pe altcineva la masaj, însă nu ei. E o chestiune generală chestia asta, de a nu avea grijă de sine”, ne-a povestit Liliana.

De unde a venit ideea de masaj în aer liber

Primind multe solicitări de masaj cervical la salon, Liliana a venit cu ideea de a veni în întâmpinarea oamenilor cu aceste masaje în aer liber, idee care a fost primită cu deschidere și de către autoritățile locale.

„Masajul este o necesitate, nu un lux și este important să dezvoltăm această cultură a prevenției. Fiind mai tot timpul tensionați, musculatura râmâne tensionată, fibrele se scurtează și atunci sângele nu mai circulă corespunzător și stagnează în zonele respective. De aceea masajul este foarte bun pentru că mobilizează musculatura și intensifică circulația sanguină în acea zonă”, a mai spus aceasta.

Chiar în timpul interviului nostru, o doamnă care trecea prin zonă s-a arătat foarte încântată de această idee, spunând ca va reveni cu soțul său în zilele următoare.

La ce folosește masajul cervical

Cunoscută și sub numele de osteoartrită cervicală sau artrita gâtului, spondiloza cervicală este o altă afecțiune a spatelui care poate fi tratată cu succes prin masaj. Motivele apariției și instalării spondilozei cervicale sunt multe și mărunte, printre acestea regăsindu-se lucruri banale, precum sedentarismul sau postura incorectă a spatelui, mai ales atunci când stăm așezați la birou. Astfel, ne trezim cu dureri în zona spatelui și a gâtului fără să știm de ce.

Spondiloza cervicală poate cauza, printre altele, dureri de cap, umeri, brațe, degete, însoțite sau nu de amorțeli și furnicături. Poate apărea scăderea forței musculaturii la mâini sau la picioare, precum și inflamarea rădăcinilor nervilor și a măduvei spinării, dar și osteofite.

Masajul terapeutic în cazul acestei afecțiuni urmărește să redea țesuturilor elasticiatea pierdută. Prin masarea zonelor reflexogene de la nivelul coloanei vertebrale și a degetelor de la picioare, cu accent pe degetul mic al piciorului stâng se reușeste încetinirea și chiar stoparea procesului degenerativ al coloanei vertebrale. Totodată, masajul este util și pentru reducerea și, după un interval mai mare de timp, stoparea durerilor și amorțelilor asociate cu această afecțiune. Totuși, nu trebuie să așteptați instalarea spondilozei cervicale pentru a începe sesiunile de masaj, întrucât aceste tehnici pot ajuta și la prevenirea apariției acestei afecțiuni. Prin masaj se pot elibera atât tensiunile, cât și depunerile de săruri sau toxine acumulate de-a lungul timpului în mușchi, tendoane, ligamente.

Cine își dorește un masaj de calitate o poate găsi la clinica proprie de pe Bulevardul Revoluției, unde pacienții pot beneficia de echipamente unice în Alba Iulia, sau în Parcul Unirii, în zilele de luni, miercuri, vineri și sâmbătă, între orele 19 și 22. Prețul unui masaj cervical este de 25 de lei pentru 15 minute.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| DEZASTRU pe DN74, în zona Dealu Mare: Furtuna a umplut drumul de bolovani și crengi

Publicat

în

DEZASTRU pe DN74, în zona Dealu Mare: Furtuna a umplut drumul de bolovani și crengi

DN 74- Bucium – Dealul Mare a devenit o adevărată cursă cu obstacole pentru șoferi, din cauza efectelor negative ale vremii.

Drumul a fost parțial blocat de aluviuni și crengi doborâte de vremea tot mai instabilă.

„Intervenția autorităților pe DN 74- Bucium – Dealul Mare pentru înlăturarea copacilor căzuți și aluviunilor, ca urmare a ploii abundente din zona respectiva.”, a scris viceprimarul orașului Abrud, Sergiu Simina, în mediul online.

Elit - Gustul Desăvârșit

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă până miercuri după-amiaza în 14 bazine hidrografice.

Potrivit hidrologilor, în intervalul 8 august, ora 16:00 – 10 august, ora 14:00, vor fi scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide, creşteri de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| INUNDAȚII la Câmpeni: Adevărate lacuri pe strazile orașului după o rupere de nori

Publicat

în

VIDEO| INUNDAȚII la Câmpeni: Adevărate lacuri pe strazile orașului după o rupere de nori

Cetățenii orașului Câmpeni s-a trezit luni cu străzile sub ape după o ploaie torenţială. Mai multe drumuri au fost inundate, iar apa s-a strâns în ritm rapid.

Străzile au ajuns în unele zone din oraş să semene mai degrabă cu nişte piscine prin care au „înotat“ oameni şi maşini.

Elit - Gustul Desăvârșit

După cum se vede și din imagini apa era destul de mare, în unele locuri trecând peste roțile mașinilor, iar canalizările n-au mai făcut față volumului de apă.

Reamintim că Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o alertă de cod galben de inundații valabil și pentru județul Alba, până la data de 10 august, la ora 14:00.

Video: Facebook – Radu Stoica


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

ALERTĂ hidrologică: COD GALBEN de inundații în Alba și alte județe, până miercuri după masa. Zonele vizate

Publicat

în

ALERTĂ hidrologică: COD GALBEN de inundații în Alba și alte județe, până miercuri după masa. Zonele vizate

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o alertă de cod galben de inundații valabil și pentru județul Alba, până la data de 10 august, la ora 14:00.

În intervalul 08.08.2022 ora 16:00 – 10.08.2022 ora 14:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Iza – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Maramureș), Tur – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Satu Mare), Lăpuș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Maramureș), Someșul Mare – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Bistrița Năsăud), Someșul Mic – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Bihor și Cluj), Someș – afluenții mici aferenți sectorului aval SH Dej (județele: Cluj, Sălaj, Maramureș și Satu Mare), Crișul Negru – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Bihor și Arad), Crișul Alb – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Hunedoara și Arad), Arieș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Alba și Cluj), Mureș – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Târnava (județele: Alba, Sibiu, Hunedoara și Arad), Bega – bazin amonte S.H. Făget și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Făget – amonte S.H. Remetea (județele: Timiș și Arad), Timiș – bazin amonte S.H. Sadova și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sadova – amonte S.H. Șag, Bârzava – bazin amonte S.H. Moniom și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Moniom – amonte S.H. Gătaia (județele: Caraș Severin și Timiș), Cerna – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Gorj și Caraș Severin), Jiu – bazin amonte S.H. Sadu și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sadu – amonte S.H. Rovinari, Gilort – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Motru – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Hunedoara, Gorj și Mehedinți), Olt – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sebeș Olt – amonte Ac. Ionești (județele: Sibiu, Vâlcea și Argeș), Olteț – bazin superior (județele: Gorj și Vâlcea), Argeș – bazin superior și Dâmbovița – bazin superior (județele: Argeș și Dâmbovița).

Atenționarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale, care se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din județele: Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj, Bihor, Alba și Hunedoara.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare