Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO, VIDEO: ”În slujba Imperiului, sub steag străin”, fotografii inedite, care surprind atmosfera Primului Război Mondial, la Sala Unirii din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sala Unirii a găduit miercuri, 1 noiembrie, vernisajul expoziţiei „În slujba Imperiului, sub steag străin”. Sunt expuse peste 250 de fotografii aflate în patrimoniul Muzeului Național al Uniri din Alba Iulia, care surprind atmosfera Primului Război Mondial.

Sunt imagini inedite, autentice ale vieții de pe front, cu ofițerii și soldații Regimentelor de infanterie 2 (Brașov), 50 (Alba Iulia), 51 (Cluj) și 31 (Sibiu) surprinși în momentele dintre atacuri, în tranșee, printre ruine ori la posturile lor de observație din timpul campaniilor din Galiția și Italia.

Expoziția va fi găzduită de Sala Unirii până în data de 10 decembrie 1918. Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba și Muzeul Naţional al Unirii din Alba.

„După părerea noastră, soldații români din armata autro-ungară au avut un rol major în cadrul organizării evenimentelor de la 1 decembrie 1918. Noi dedicăm această expoziție soldaților care au luptat în acest război, ei au fost duși fără voia lor, luați de acasă și duși într-un război care s-ar fi dorit să dureze câteva, dar s-a întins pe durata a patru ani, cu pierderi umane nemaiîntâlnite până atunci”, a precizat Gabriel Rustoiu.

YouTube video

[nggallery id=4791]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | INCENDIU în Alba Iulia, la casă de locuit: Intervin pompierii

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO | INCENDIU în Alba Iulia, la casă de locuit: Intervin pompierii Un incendiu a izbucnit sâmbătă noaptea la o locuință situată pe strada Azur, din Alba Iulia. Au intervenit pompierii. Citește și: Update VIDEO | INCENDIU în localitatea Scărișoara: O cabană a luat foc. Intervin pompierii din Câmpeni Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervinecu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea