Rămâi conectat

Actualitate

FOTO-VIDEO: Îmbrăţişări gratis pe Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Campanie Free Hugs  a voluntarilor SM Speromax Alba22Vineri, voluntarii Asociaţiei SM Speromax Alba au împărţit zeci de îmbrăţişări gratis pe Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia. Acţiunea a făcut parte din cadrul campaniei “Free Hugs” iniţiată  de aceştia cu scopul de a sensibiliza comunitatea albaiuliană pentru a fi mult mai apropiată şi mai plină de afecţiune faţă de pacienţii cu scleroză multiplă.

Orice fiinţă umană simte nevoia de a fi ocrotită, de a fi iubită, de gesturi tandre din partea semenilor. Iar îmbrăţişarea este una dintre formele cele mai calde de Campanie Free Hugs  a voluntarilor SM Speromax Alba09a-şi exprima fiecare afecţiunea şi iubirea pentru celălalt, fiind o adevărată terapie pentru cei suferinzi. Mulţi dintre pacienţii cu scleroză multiplă suferă de deficienţe locmotorii şi unii dintre ei sunt ţintuiţi la pat, fiind privaţi de afecţiune, de acele îmbrăţişări zilnice de care ar avea nevoie.Voluntarii asociaţiei SM Speromax Alba s-au gândit să primească îmbrăţişările şi să dăruiască la rândul lor îmbrăţişări comunităţii albaiuliene, pentru a le transmite celor care suferă de această boală că nu sunt singuri, că există o comunitate care îi susţine şi care le doreşte numai binele.

Astfel, începând cu ora 19.00, organizatorii s-au adunat pe pasajul Cetate, şi Campanie Free Hugs  a voluntarilor SM Speromax Alba15timp de peste oră s-au plimbat pe bulevard, cu pancarte colorate pe care erau scrise mesaje precum „ofertă la îmbrăţişări”, „îmbrăţişări gratis”, „free hugs”. Au împărţit şi au primit la rândul lor îmbrăţişări îndelungate de la trecătorii, care şi-au deschis sufletul şi au reacţionat pozitiv la iniţiativa lor. „Mi se pare o iniţiativă foarte faină şi de succes. Voluntarii reuşesc prin acţiunea lor să aducă zâmbete pe buzele oamenilor, indiferent de vârstă. Îi felicit. Acest gen de activităţi ar trebui să fie făcute cât mai des”, a declarat unul dintre cei care au primit o îmbrăţişare din partea voluntarilor SM Speromax.

Campanie Free Hugs  a voluntarilor SM Speromax Alba42La final, cu toţii s-au strâns în jurul preşedintelui SM Speromax Alba –  Dragoş Zaharia şi au realizat „marea îmbrăţişare Speromax”, ceea ce i-a produs o mare bucurie acestuia, mulţumindu-le tuturor pentru gestul lor plin de afecţiune.

„Se spune că pentru a îi fi mai bine un om are nevoie de cel puţin şapte îmbrăţişări pe zi, îmbrăţişări spontane şi mângâietoare, îmbrăţişări lungi şi reconfortante, îmbrăţişări pline de iubire pentru a ne simţi cu adevărat fericiţi şi a învăţa să dăruim. Jacques Prevert, poet francez, vorbind despre iubire spunea: „Milioane şi milioane de ani şi tot nu mi-ar putea da jumătate din timpul suficient pentru a descrie acea mică clipă de eternitate când îţi pui braţele în jurul meu şi eu îmi pun braţele în jurul tău.” Acest mic gest banal, poate face minuni, poate fi un medicament universal. Îmbrăţişarea totală este infinită, ea nu se poate cronometra. Prin intermediul ei poţi pătrunde într-o altă lume, a senzaţiilor şi a sentimentelor, o lume în care timpul nu există”, au spus organizatorii.

Potrivit lui Cristian Dima, în Alba, sunt aproape 200 de cazuri de scleroză multiplă, dintre care 70 sunt membri ai Asociaţiei Speromax.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea