Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

FOTO/ VIDEO: Imagini spectaculoase de pe Câmpia Libertății din Blaj, înainte de vizita Suveranului Pontif Papa Francisc

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Pregătirile pentru vizita Papei Francisc sunt pe ultima sută de metri în Blaj. Autorităţile au amenajat Câmpia Libertății, au reabilitat drumuri și parcuri, au făcut aranjamente florale în culorile papale și au amenajat locuri speciale de parcare la intrările în oraş dinspre Alba Iulia, Târgu Mureş şi Sibiu.

Joi, 30 mai, pe Câmpia Libertății erau deja amplasate gardurile care delimitează accesul și scaunele pentru la care vor avea prioritate persoanele în vârstă și cele cu dizabilități, iar la scenă se lucra la ultimele finisaje. Aici vor avea acces doar cei care au invitaţii la eveniment. Restul pelerinilor prezenți în oraș vor putea urmări toate aceste momente pe un ecran instalat în Piaţa 1848, la intersecţia cu strada Astra.

Potrivit organizatorilor evenimentului, pe Câmpia Libertăţii vor exista puncte de prim ajutor şi toalete ecologice. Pentru ca fiecare pelerin să poată urmări în condiţii foarte bune programul cultural-religios, organizat în intervalul orar 08.00-10.15, precum şi Sfânta Liturghie de la ora 11.00, pe Câmpia Libertăţii vor fi montate opt ecrane de mari dimensiuni.

YouTube video

A fost amenajată și zona de alimentaţie publică, în Parcul Avram Iancu, unde se vor comercializa doar produse alimentare, apă şi băuturi răcoritoare. În ziua de 2 iunie 2019, va fi interzis consumul băuturilor alcoolice, precum şi comercializarea acestora, în zona centrală a municipiului Blaj şi în toate locaţiile vizate de vizita Sanctităţii Sale Papa Francisc.

Pelerinii interesaţi de cărţi, obiecte religioase, suveniruri, le vor putea achiziţiona de la standul editurilor autorizate pentru acest eveniment, care vor amplasate în Piaţa 1848 şi în zona punctelor de acces de pe Câmpia Libertăţii.

„În ziua de 2 iunie 2019, totul va fi organizat pentru ca fiecare pelerin să se simtă ca acasă, să se bucure din plin de întâlnirea cu Sfântul Părinte, precum şi de beatificarea celor şapte episcopi care s-au jertfit pentru apărarea credinţei şi a dreptului la existenţă a Bisericii Greco-Catolice din România”, au transmis reprezentanţii bisericii.

Papa va fi transferat cu elicopterul de la Sibiu la Blaj, unde va avea loc Liturghia cu Beatificarea celor 7 episcopi greco-catolici martiri pe Câmpia Libertăţii, la ora 11.00.

[nggallery id=7175]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 19 MAI 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS

Ziarul Unirea

Publicat

în

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 19 MAI 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS Mai multe instituţii publice din Alba anunță posturi vacante la data de 19 MAI 2024 și organizează concursuri în următoarea perioadă. Pentru ocuparea posturilor, candidaţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea