Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. Ger în Alba: Pod de gheață, de zece zile, pe râul Mureș. La Mihoești, grosimea gheții pe lac are 26 de centimetri

Dragoş Suciu

Publicat

în

Pe toate cursurile de apă din județul Alba s-au format poduri de gheață, iar pe râul Mureș acesta persistă din 2 ianuarie, în vreme ce la Mihoești, în Munții Apuseni, grosimea gheții pe lacul de acumulare este de 26 de centimetri.

Raul Mures, in Alba Iulia002Reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor Alba au declarat, joi, că pe toate cursurile de apă din județul Alba s-au format poduri de gheață, inclusiv pe râul Mureș, care este cel mai lung din România, în condițiile în care gerul s-a menținut continuu, ajungând, marți, la -21 de grade Celsius în Alba Iulia și – 24 în Munții Apuseni.

Râul Mureș a înghețat în mai multe locuri, fiind acoperit de un strat uniform de zăpadă în zona podului din localitatea Drâmbar.

Potrivit reprezentanților Sistemului de Gospodărire a Apelor Alba, gheața pe lacul de acumulare de la Mihoești, din Munții Apuseni, este atât de consistentă încât ar putea fi transformat în patinoar.

Totodată, cascada Miresii, din localitatea Vidra, una dintre cele mai spectaculoase din România, este îngheţată de trei săptămâni, după ce frigul s-a menţinut neîntrerupt timp mai bine de o lună, iar razele soarelui au ajuns rar în zona în care se află. Imaginea polară a devenit atracţie pentru turişti şi localnici.

În această săptămână mai multe școli din Alba au fost închise din cauza gerului și drumurilor impracticabile. Stratul de zăpadă atinge, la munte, 60 de centimetri.

Județul Alba s-a aflat mai multe zile sub cod galben de ger, iar până sâmbătă meteorologii semnalează polei, precipitații mixte moderate cantitativ, vând puternic și ninsori în zonele montane. 

[nggallery id=3257]


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

5 decembrie | Distrugeri de muniții neexplodate, la Poligonul de tragere din Micești: Măsurile ISU pentru cei care descoperă astfel de armament

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

5 decembrie | Distrugeri de muniții neexplodate, la Poligonul de tragere din Micești: Măsurile ISU pentru cei care descoperă astfel de proiectile În ziua de 05.12.2023, între orele 11.00 – 16.00, în Poligonul de tragere din garnizoana Micești se desfăşoară activitatea de distrugere a muniţiilor găsite neexplodate, descoperite pe teritoriul judeţului Alba. Cu această ocazie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare