Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| George Simion, prezent la Festivalul Cetăților Dacice 2023 de la Cricău: A dat mâna cu războinicii daci

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

George Simion, prezent la Festivalul Cetăților Dacice 2023 de la Cricău: A dat mâna cu războinicii daci

George Simion, președintele partidului AUR, a participat astăzi la Festivalul Cetăților Dacice 2023 de la Cricău, unde a susținut diverse activități culturale și sportive.

Duminica, 9 iulie, a fost o zi plină de evenimente, iar liderul politic a fost prezent în mijlocul comunității pentru a se bucura de tradițiile și obiceiurile locale.

Începând cu ora 9:00, a avut loc Târgul dacic de brânză și vin, organizat în incinta Stadionului Cricău. Aici, turiștii avut ocazia să descopere și să achiziționeze produse lactate tradiționale și vinuri de la producătorii locali, susținând astfel economia și tradițiile locale.

Apoi, în intervalul orar 10:00-16:00, oamenii au participat la Tabăra militară și meșteșugărească, desfășurată pe Platoul din spatele bisericii reformate din Cricău. Aici au avut loc ateliere și prezentări, oferind participanților o perspectivă autentică asupra meșteșugurilor și tradițiilor militare.

YouTube video

Momentul culminant al zilei a fost însă Decathlonul Dacic, care a avut loc la Stadionul Cricău la ora 15:00. Oamenii participat la această competiție plină de adrenalină, care a inclus probe precum arcul viteazului, transportul de saci cu nisip, aruncarea suliței, ștafeta alergării cu butucul și multe altele.

Ziua a continuat cu spectacolul folcloric Draco Festival, care a avut loc la Stadionul Cricău, începând cu ora 17:00. Turiștii au fost prezenți la acest eveniment, unde a avut ocazia să se bucure de soliștii vocali Roxana Reche, Dorina Narița, Floricica Moga și Nicolae Plută. De asemenea, a avut loc un spectacol susținut de invitatul special Ștefana Lazăr, Grupul vocal tradițional „DOINA MUREȘULUI” din Ciugud și Ansamblul de Dansuri al Județului Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională Noul An srilankez este sărbătorit de comunitatea de srilankezi din România pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. La eveniment sunt prezenți sute de cetățeni din țara asiatică, care muncesc în România. Muncitorii din Sri Lanka au început […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea