Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO Gala Vinurilor din Alba, la Castelul de la Sâncrai: Cinci vinuri produse de Jidvei, Domeniile Ciumbrud, Papp Peter din Aiud și Iepure Ioan, alese să reprezinte județul în Anul Centenarului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vineri, într-o atmosferă boemă, la Centrul Cultural Castel Sâncrai s-a desfășurat Gala Vinurilor 2018, eveniment organizat, pentru al șaselea an consecutiv, de Consiliul Județean Alba.

În cadrul acestuia, au fost desemnate cinci sortimente de vinuri care să reprezinte județul Alba în acest an, ca produs turistic. Este vorba despre ”Vinul Unirii” – Fetească Regală al companiei Jidvei – la categoria producători mari, un cupaj de Sauvignon cu Traminer denumit ”Vinul Centenarului” de la Domeniile Ciumbrud – la categoria producători mijlocii şi trei vinuri Sauvignon Blanc și Riesling Italian, produse de Papp Peter din Aiud și un Traminer Roz produs de Ioan Iepure din Ciumbrud – la categoria mici producători, care au primit distincția de ”Vin al Județului Alba” 2018.  

Dacă la primele două categorii, respectiv producători mari și mijlocii, vinurile au fost alese dinainte pentru calitățile sale deosebite și numeroasele premii internaționale obținute, la categoria micilor producători vinurile au fost desemnate câștigătoare în urma concursului la care au participat 34 de mici producători din toate podgoriile judeţului, cu 86 de sortimente de vinuri.

Concursul dedicat micilor producători, organizat de CJ Alba, în colaborare cu Asociația Țara Vinului și Asociația Degustătorilor Autorizați din România, a avut loc joi, 26 aprilie, la Castelul de la Sâncrai, iar vinurile câştigătoare au fost desemnate de un juriu format din specialiști reputați, al cărui președinte a fost Diana Pavelescu, secretar general ADAR.

Clasamentul concursului de vinuri al micilor producători din județul Alba, ediția a VI-a, 2018:

De asemenea, probele de vinuri care au trecut de 85 de puncte au primit medalie de aur. Este vorba despre 25 de vinuri (vezi lista) din Alba Iulia, Aiud, Ciumbrud, Sebeș, Cricău, Țelna și Ighiu.

Vinul județului se va bucura de un design special creat și o etichetă distinctă, iar producătorii acestuia vor putea folosi licoarea în toate acțiunile lor de marketing. Vinul Județului Alba 2018 se va promova atât în țară, cât și în străinătate.

Gala Vinurilor este un proiect ambiţios al autorităţilor judeţene prin care îşi doresc ca vinurile producătorilor locali să fie un  produs de promovare turistic al judeţului. „Funcţionând ca vector de imagine în strategia de promovare turistică a judeţului Alba (ca zonă viniviticolă premium a României), vinurile sunt esenţiale pentru definirea identităţii judeţului”, spun organizatorii.

Printre cei prezenți la Gala Vinurilor 2018 s-au numărat Ion Dumitrel, președintele CJ Alba, Dumitru Fulea, vicepreședinte CJ Alba, primarul municipiului Aiud, Oana Badea, deputatul Sorin Bumb, senatorul Alexandru Peres, președinții  GAL „Pe Mureș și pe Târnave „, și GAL „Valea Mureșului și Valea Ampoiului”, reprezentanți ai companiei Jivdei și Domeniile Ciumbrud.

[nggallery id=5519]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul Este Joia Mare a catolicior, o zi cu mare însemnătate, care reprezintă pentru creştini şi Ultima Cină a Domnului Iisus Hristos. În toate catedralele catolice se petrece un moment important, în această seară: spălatul picioarelor. Preoţii reproduc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea