FOTO, VIDEO. Gala Profesorului Bologna: 89 de dascăli universitari, cei mai apreciați din țară, premiați la Alba Iulia
Un număr de 89 de cadre didactice universitare au primit, sâmbătă, la Alba Iulia, titlul de Profesor Bologna, în cadrul unui eveniment ce s-a desfășurat de Casa de Cultură a Studenților.
La eveniment au fost prezente circa 60 de profesori universitari. Aceștia au urcat pe scenă, au transmis un cuvânt de mulțumire, primind distincții sub forma unor medalioane și diplome. O parte din cei care au absentat au trimis, însă, filmări și mesaje de mulțumire.
89 de care didactice universitare au primit distincția de Profesor Bologna anul acesta, la Alba Iulia, în prezența Ministrului Educației Naționale și Cercetării Științifice. Astfel, după ediția din acest an Comunitatea Profesorilor Bologna a ajuns la 760 de membri.
Proiect de tradiție al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), ce a debutat în anul 2007, Gala Profesorului Bologna este singura inițiativă studențească de a identifica și a premia adevăratele modele din învățământul universitar românesc. Toți studenții au avut ocazia să își nominalizeze profesorii preferați, care apoi au trecut printr-un proces complex de evaluare realizat de către studenți special pregătiți de ANOSR în acest sens.
Potrivit ANOSR, distincția de Profesor Bologna este singura recunoaștere oferită exclusiv de către studenți pentru cadrele didactice cele mai apreciate.
Titlul de „Profesor Bologna” evidențiază acei profesori care reușesc să inspire și să capteze atenția prin metodele lor de predare, care înțeleg responsabilitatea asumată și își dau interesul în a modela minți și în a forma caracterele generațiilor viitoare. Un „Prof Tare”, așa cum îl numim noi, studenții, este cel care câștigă atenția și respectul prin jovialitatea și ușurința cu care se lasă înțeles de către studenți, prin darul oratoriei și încrederea pe care o manifestă față de capacitatea de dezvoltare și înțelegere a studenților.
În deschiderea Galei, de la ora 14:00, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (corp C, sala A9), a avut loc ultima dezbatere din cadrul proiectului Bologna în Universități, unul dintre cele mai noi proiecte marca ANOSR, cu tema „Învățământul centrat pe student – cum adaptăm procesul de predare-învățare la nevoile societății de astăzi?”. Această dezbatere este un eveniment înscris în calendarul de activități organizate sub egida Dezbaterii Naționale pentru Educație și Cercetare – „România Educată”, derulată de Administrația Prezidențială.
Organizarea ediției 2016 a Galei Profesorului Bologna a fost sprijinită și de Universitatea „1 decembrie 1918” din Alba Iulia, Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia și Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia
Lista completă cu cadrele didactice universitare premiate în acest an se găsește AICI. Lista cu toate cadrele didactice premiate în edițiile anterioare ale proiectului poate fi consultată AICI.
[nggallery id=2234]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Mihnea Costachi (CSM Unirea Alba Iulia) dublu campion naţional de seniori la șah, într-o singură zi!
Mihnea Costachi (CSM Unirea Alba Iulia) dublu campion naţional de seniori la șah, într-o singură zi! Un nou rezultat de senzaţie pentru tânărul maestru internaţional albaiulian, care vineri a reuşit să câştige două titluri de campion naţional de seniori, în probele de dezlegări (rezolvări de probleme de şah) şi blitz. Ambele campionate naţionale s-au desfăşurat […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 6 ore
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 15 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii