FOTO, VIDEO: Festivitate de absolvire și premiere, la Colegiul ”HCC” Alba Iulia. Raluca Trancău, șefă de promoție: Dacă știm să învățăm și să ne facem vocea auzită, ne atingem idealurile

Sute de elevi ai Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, dar și părinți ai acestora, au participat, vineri, la festivitatea de absolvire, la care au fost premiați cei mai buni elevi, Raluca Trancău fiind șefa Promoției 2018, cu media 9,98.

Ioana Raluca Trancău a încheiat clasa a 12-a cu media zece, iar pe cei patru ani a avut media 9.98. În discursul său, ea a spus că cei din generația sa au toate șansele să contribuie în cel mai frumos mod cu putință la schimbarea lumii, însă este nevoie de o puternică dorință de schimbare, creativitate și, cel mai important, implicare.

”În toată această mare învolburată care este viața vor fi și o multitudine de momente deosebite, relaxante și, poate, construite chiar pe gustul nostru, care ar trebui să ne motiveze, să ne determine să devenim mai buni din toate punctele de vedere și să ne ajute să construim un drum frumos, atât pentru noi, cât și pentru cei ce ne vor urma (…) Dacă vom ști să ne facem vocea auzită și să învățăm la fiecare pas câte ceva nou, atunci cu siguranță avem toate șansele să ne atingem idealurile”, a spus Ioana Raluca Trancău.

La rândul său, directorul Colegiului ”HCC” Alba Iulia, prof. Valeriu Cerbu, a vorbit elevilor despre importanța alegerilor care urmează să le facă, dar și că în viață trebuie să fie consecvenți, curajoși, ambițioși și mândri de ceea ce sunt.

”Fiecare dintre noi suntem rezultatul alegerilor noastre. La fel, dacă vrei să trăiești o viață frumoasă în viitor trebuie să analizați alegerile pe care le faceți astăzi. Este foarte important atunci când îți alegi drumul (…) Dacă în timp, nu mai vezi drumul, se poate întâmpla, nu este nicio tragedie, este timpul să-ți construiești un alt drum. Nu te opri niciodată, dar niciodată și încearcă permanent lucruri noi. Nu te subaprecia, descoperă la ce ești bun cu adevărat și prin ce anume te particularizezi”, a spus Valeriu Cerbu.

La ceremonie a fost prezent și primarul din Alba Iulia, Mircea Hava.

”Puteți să faceți ceea ce vreți voi, dacă știți ce vreți și dacă veți munci mult. Aveți o grămadă de exemple. Și eu am pornit demult, însă știam că vreau și pentru asta am muncit. Fără muncă nu se întâmplă nimic. Fiți veseli, gândiți-vă că nu vă așteaptă nimic rău, vă așteaptă, poate cea mai frumoasă perioadă a vieții voastre”, a spus Mircea Hava.

Festivitatea de absolvire a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia. Elevii din fiecare clasă, însoțiți de profesorul diriginte, au urcat pe scenă, în aplauzele colegilor lor și ale părinților.

Toți au urmărit un filmuleț de prezentare, reprezentativ pentru clasă și elev în parte, iar apoi profesorul diriginte a pus la sufletul copiilor săi un gând bun. Totodată, au fost premiați cei mai buni elevi, acordându-se și mențiuni.

De asemenea, din fiecare clasă, unul dintre elevi a luat cuvântul, transmițând mesajul întregului grup.

Elevii din clasa a XII-a au terminat cursurile, având la dispoziție o lună să se pregătească pentru examenul maturității.

Prima probă scrisă – Limba si literatura română – Ea) – va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba si literatura maternă – Eb) este programată marți, 26 iunie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima probă scrisă – la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – se va desfășura joi, 28 iunie.

Afișarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (până la ora 12:00) și e urmată de depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00). Între 5 și 8 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.

https://youtu.be/yVy4CmI4_EA

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...