FOTO, VIDEO Expoziție cu peste 350 de obiecte statice, majoritatea reprezentări militare, la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Miercuri, de la ora 12.00, la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia a avut loc vernisarea celei de a X-a ediții a ”Salonului internațional de machete statice – Alba Iulia 2015”.

expozitie Muzeu18În cadrul Salonului, care reprezintă anul acesta o ediție aniversară, prilejuită de împlinirea a 10 ani de modelism la Alba Iulia, au fost expuse peste 350 de machete realizate de modeliști din România, Ungaria şi Italia.

USR - Alegeri parlamentare 2020

”Tot ce e expus sunt replici ale unor aparate sau obiecte, ființe care au existat. Fiecare lucrare spune o poveste, fiecare model are o istorie a modelului pe care-l reproduce. Am încercat să acoperim toate modelele: figurine, nave, vehicule terestre, blindate, aviație și am mers până la partea de science fiction. Sunt 360 de modele, marea majoritate reprezentări de modele militare. Fiecare model înglobează foarte multe ore de muncă ”, a spus Ovidiu Socaciu președintele Asociației de Modelism Alba (AMA), cel care a inițiat această expoziție.

Exponatele vor putea vizitate de public până la 24 ianuarie 2016.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Asociaţia Modelism Alba şi Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook