FOTO-VIDEO: E iarnă în toată regula la Poarta Raiului, în Munții Șureanu. JOI se deschide sezonul de schi

Paul Voicu - Primar 2020

Iarna s-a instalat deja în Munții Șureanu și a creat adevărate peisaje de basm.

Iubitorii de zăpadă, dar mai ales amatorii sporturilor de iarnă au astfel motiv de bucurie, pentru că de JOI, se dă startul oficial la un nou sezon de schi pe pârtiile de la Domeniul Schiabil Șureanu.   

ELIT

 

Poarta Raiului este o zonă de o frumusețe deosebită, situată între vârfurile Șureanu, Pătru și Canciu, descrisă în povestirile lui de marele romancier Mihail Sadoveanu.

Mihail David - 2020

Situată la o altitudine de 1565 m, oferă zăpadă naturală timp de aproape 5 luni pe an, din decembrie până la sfârșitul lunii aprilie.

Domeniul Schiabil “Poarta Raiului” din Munții Șureanu a fost inaugurat în anul 2009. Datorită amplasării și a altitudinii mari la care se găsește, veți descoperi aici, una dintre zonele cu cea mai lungă durată de schi din cursul unui an.

 Zona schiabilă din munții Șureanu încântă ochiul prin peisajele frumoase care împrejmuiesc pârtiile. Domeniul schiabil este alcătuit din 10 pârtii care însumează aproximativ 11km.

Amenajrea pornește de la altitudinea minimă de 1650m, limita superioară a pârtiilor ajungând până la altitudinea de 2010m. În afară de pârtiile amenajate, zona prezintă un deosebit potențial pentru schi în afara pistei sau schi de tură.

 Domeniul schiabil se găsește în munții Șureanu (cunoscuți și ca munții Sebeșului), subdiviziune a masivului Parâng. Cele 11 pârtii se găsesc sub două dintre cele mai înalte vârfuri din munții Șureanu: Vârful lui Pătru 2103m și Vf Șureanu 2059m.

Dotările domeniului Schiabil Poarta Raiului din Munții Șureanu: o parte din pârtii sunt deservite de un telescaun care pornește de la baza domeniului (altitudine 1650m) și urcă până la 2010m, sub vârful lui Pătru. Din partea superioară a telescaunului pornesc două variante de pârtie, una de dificultate medie (roșie) iar cealaltă de dificultate mare (neagră).

Tot de la altitudinea de 1650m pornește și teleschiul care urcă până la 1809m. De la capul de sosire al stației se poate coborî pe o variantă de pârtie roșie și două variante de pârtie albastră.

 Din creastă, de la 1720m se urcă cu a doua instalație de telescaun pe variantele de pârtie de sub vârful Șureanu. Telescaunul ajunge la altitudinea de 1922m.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...