Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO–VIDEO| De Ora Pământului TNL Alba Iulia a stins lumina, dar a aprins… ”parcul”

Ziarul Unirea

Publicat

în

ora pamantului alba iuliaOra Pământului a fost marcată, sâmbătă, la Alba Iulia, printr-o ”eclipsă totală de bec” în Cetatea Alba Carolina și printr-un eveniment cu lansare de lampioane organizat de tinerii liberali din Alba, care s-a lăsat cu… intervenția pompierilor. Este vorba despre un incendiu în Parcul Unirii, provocat, se pare, de un lampion lansat de către unul dintre participanții la manifestare.

Iluminatul public a fost, sâmbătă, timp de oră, întrerupt și în Cetatea Alba Carolina, pentru a susține mișcarea globală ” Earth Hour”. Tot pentru a marca Ora Pământului, așa cum obișnuiesc de câțiva ani încoace, tinerii liberali din Alba au organizat și în acest an în Parcul Unirii un eveniment prin care au dorit să-și manifeste grija pentru mediul înconjurător, dar care a fost întrerupt de un incident nefericit. O tufă de verdeață din parc a luat foc, după ce un lampion lansat de către unul dintre participanț ar fi căzut pe ea.

Deși tinerii au avut la ei extinctoare, în zadar au încercat să stingă incendiul, fiind nevoiți să sune la pompieri, care, în scurt timp, au intervenit la fața locului.

Din fericire, în urma incidentului, nu au existat victime, iar incendiul a fost stins de pompieri în doar câteva minute.

ora pamantului alba iulia026Incendiul pare să nu fi speriat pe nimeni. După ce acesta a fost stins, tinerii și-au continuat acțiunea, iar alte câteva lampioane au fost înălțate spre cer…

Ora Pământului (Earth Hour) este un eveniment internaţional, care are ca scop transmiterea mesajului că problemele cauzate de schimbările climatice și de extra-consum sunt atât de grave, actuale și complexe, încât este nevoie urgentă de acțiune, la nivel global. Ora Pământului constă în stingerea luminii şi oprirea aparatelor electrocasnice neesenţiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât şi de către instituţii şi unităţi economice.

[nggallery id=1794]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea