Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO/ VIDEO: De Crăciun, turiștii sosiți pe valea Arieșului Mare au fost încântați de colindele, cântecele și dansurile populare ale moților

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Și în acest an, numeroși turiști veniți să-și petreacă vacanța dintre sărbătorile de iarnă în Apuseni au avut prilejul de a cunoaște o parte din obiceiurile și tradițiile moțești, păstrate din moși-strămoși, acestea fiindu-le prezentate de mai multe grupuri de colindători și ansambluri populare din partea locului.

colinde-campeni007Astfel, de Crăciun, mai mulți proprietari de pensiuni din Albac și Arieșeni au avut grijă ca pe lângă bucatele alese făcute după rețete tradiționale moțești, turiștii să se poată bucura de colindele, cântecele și dansurile copiilor și ansamblurilor populare din zonă.

De exemplu, la Pensiunea ,,Steaua Arieșului” din Albac, turiștii au ascultat cu mic cu mare colindele populare moțești prezentate de Ansamblul ,,Albăceanca”, au colindat împreună cu aceștia, au urmărit dansurile populare, au făcut fotografii și au filmat, mulți dintre ei au început să danseze alături de artiști, iar la sfârșit i-au aplaudat și felicitat pentru programul artistic prezentat.

Doamna Claudia Bumb – coordonatoarea Ansamblului ,,Albăceanca” – a menționat faptul că această formație din Albac, înființată în urnă cu patru ani, a colindat de Crăciun pe la mai multe pensiuni de pe Arieșul Mare, iar turiștii i-au primit foarte bine, fiind cu adevărat delectați de programul oferit. Coordonatoarea ansamblului a mai precizat că acest grup de artiști amatori încearcă să păstreze și să prezinte tuturor frumoasele obiceiuri și tradiții ale moților, oferind spectacole la nunți, majorate, festivaluri sau cu ocazia diferitelor sărbători, iar de Anul Nou vor prezenta de asemenea mai multe programe artistice la câteva pensiuni din zonă.

Ovidiu CULDA

YouTube video

YouTube video

YouTube video

[nggallery id=3216]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea