FOTO/ VIDEO: De Crăciun, turiștii sosiți pe valea Arieșului Mare au fost încântați de colindele, cântecele și dansurile populare ale moților

Și în acest an, numeroși turiști veniți să-și petreacă vacanța dintre sărbătorile de iarnă în Apuseni au avut prilejul de a cunoaște o parte din obiceiurile și tradițiile moțești, păstrate din moși-strămoși, acestea fiindu-le prezentate de mai multe grupuri de colindători și ansambluri populare din partea locului.

colinde-campeni007Astfel, de Crăciun, mai mulți proprietari de pensiuni din Albac și Arieșeni au avut grijă ca pe lângă bucatele alese făcute după rețete tradiționale moțești, turiștii să se poată bucura de colindele, cântecele și dansurile copiilor și ansamblurilor populare din zonă.

ELIT

De exemplu, la Pensiunea ,,Steaua Arieșului” din Albac, turiștii au ascultat cu mic cu mare colindele populare moțești prezentate de Ansamblul ,,Albăceanca”, au colindat împreună cu aceștia, au urmărit dansurile populare, au făcut fotografii și au filmat, mulți dintre ei au început să danseze alături de artiști, iar la sfârșit i-au aplaudat și felicitat pentru programul artistic prezentat.

Doamna Claudia Bumb – coordonatoarea Ansamblului ,,Albăceanca” – a menționat faptul că această formație din Albac, înființată în urnă cu patru ani, a colindat de Crăciun pe la mai multe pensiuni de pe Arieșul Mare, iar turiștii i-au primit foarte bine, fiind cu adevărat delectați de programul oferit. Coordonatoarea ansamblului a mai precizat că acest grup de artiști amatori încearcă să păstreze și să prezinte tuturor frumoasele obiceiuri și tradiții ale moților, oferind spectacole la nunți, majorate, festivaluri sau cu ocazia diferitelor sărbători, iar de Anul Nou vor prezenta de asemenea mai multe programe artistice la câteva pensiuni din zonă.

Ovidiu CULDA

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

IANCU REMUS 28 decembrie 2016 at 18:37

Mă din păcate în comunele Gârda, Scărişoara, Horea, Albac şi Vadul Moţilor (adică )Secătura nu mai sunt moţi, ei au fost transformaţi în mocani de către javrele băsiste, având ca port drapel pe :eMIL bOC, rAREŞ bOGDAN, şi alte panorame de aceeaş speţă. Moţilor treziţi-vă nu mai ascultaţi de primarul idiot de la ARIEŞENI MAI JOS CARE ÎL NUMEA PE PONTA COMUNIST.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...