Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO VIDEO| De astăzi, se reia ridicarea gunoiului menajer din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Depozitarea deșeurilor din Alba Iulia se va face la rampa de transbordare de pe centura orașului, până la deschiderea gropii de gunoi de la Galda de Jos,  estimată pentru sfârșitul lunii aprilie. Soluția propusă de Primărie a primit acordul Agenției pentru Protecția Mediului Alba, dar și al Direcției de Sănătate Publică Alba.

Administrația locală a solicitat operatorului de salubritate, Polaris M Holding, să depună la Agenția pentru Protecția Mediului Alba documentația pentru autorizarea depozitării temporare a deșeurilor din Alba Iulia la rampa de transbordare de pe centura orașului. Documentația a fost depusă la începutul săptămânii în curs.

Acordul favorabil al Agenției pentru Protecția Mediului Alba a fost emis astăzi, 24 martie. Un aviz pozitiv a fost emis și de către Direcția de Sănătate Publică Alba.

YouTube video

Altfel spus, firma de salubritate a reluat, din acest moment, ridicarea deșeurilor din Alba Iulia. Gunoiul va fi depozitat  la rampa de transfer de pe centura orașului. Spațiul peste 2000 de metri pătrați betonați, cămin de levigat, posibilitate de curățare/spălare și este îngrădită. A fost construită integral de către operatorul de salubritate Polaris M Holding și are toate avizele și autorizațiile pentru funcționarea în cele mai bune condiții.

CITEȘTE ȘI: Dumitrel îi SALVEAZĂ „fundul” lui Pleșa: Bihorul ne primește gunoiul

Reamintim că până acum deșeurile menajere din Alba Iulia erau transportate de către Polaris M Holding la Târgu Jiu. Recent, Agenția pentru Protecția Mediului Gorj a suspendat autorizația de funcționare a depozitului de deșeuri.

Sintagmele neputinței „ criză a gunoiului” „ Alba Iulia sufocată de gunoaie”, „ problema gunoaielor” trebuie să dispară pentru totdeauna. Nici nu mai contează de când au început problemele și cine le-a generat, e o obligație pentru toți cei implicați, de la primării până la Consiliul Județean să le rezolve definitiv. Indiferent că sunt din Alba Iulia sau Galda, oamenii, contribuabilii cu „ gunoiul” plătit la zi,  nu sunt vinovați cu nimic și nici nu ar trebui să îi intereseze problemele organizatorice care generează toată această situație, în fiecare nou sezon. Sper să fie ultima situație de genul asta, să se deschidă în sfârșit, după ani și ani, rampa de la Galda și totul să funcționeze cum a fost proiectat.” spune Gabriel Pleșa, primarul Municipiului Albă Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea