Rămâi conectat

Ştirea zilei

Dumitrel îi SALVEAZĂ „fundul” lui Pleșa: Bihorul ne primește gunoiul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dumitrel îî SALVEAZĂ „fundul” lui Pleșa: Bihorul ne primește gunoiul

Potrivit surselor ziarulunirea.ro, Ion Dumitrel, președintele CJ Alba a avut ieri o întâlnirea la Oradea cu omologul său, Ilie Bolojan. În cadrul întâlnirii s-a stabilit că gunoaiele din Alba pot fi transportate și depozitate la groapa de gunoi din județul Bihor. Din păcate acest lucru nu se va putea face imediat deoarece este nevoie de o nouă hotărâre a Consiliului Local, în care vor trebui stabilite noile tarife, dacă cumva acestea vor fi diferite. Potrivit acelorași surse, bihorenii ne acceptă gunoiul până în data de 15 mai.

Deja mai multe zone ale orașului se confruntă cu problema tomberoanelor pline până la refuz, iar soluția dată de primarul Pleșa e cel puțin fantasmagorică, doar cine nu a văzut rampa de depozitare de pe centura orașului, putând fi de acord cu spusele edilului.

CITEȘTE ȘI: Alba Iulia, prima zi ”sub gunoaie”. Legal, competența exclusivă aparține primarului și UAT-ului. Ce spune Gabriel Pleșa

Potrivit legii serviciului de salubrizare a localităților nr. 101 din 25 aprilie 2006, articolul 6, „Autoritățile deliberative ale unităților administrativ-teritoriale/sectoarelor municipiului București au competențe exclusive în ceea ce privește înființarea, organizarea, gestionarea, coordonarea și atribuirea seviciului de salubrizarea a localităților”.

De asemenea, autoritățile locale sunt însărcinare cu „monitorizarea și exercitarea controlului cu privire la furnizarea/prestarea serviciului de salubrizare”, arată aceeași lege.

CITEȘTE ȘI: Se SISTEAZĂ ridicarea gunoiului menajer din Alba Iulia și alte opt localități din județ. Cum s-a ajuns la această situație

Totodată, articolul 7 al Legii nr. 101/2006 arată că „Consiliile județene pot avea competențe cu privire la înființarea, organizarea și coordonarea sistemelor de management integrat al deșeurilor, precum și a activităților specifice realizate prin intermediul acestora.

Astfel, în baza Legii nr. 51 din 8 martie 2006, „Unităților administrativ-teritoriale, în baza competențelor exclusive pe care le au în organizarea serviciilor de utilități publice, le revine responsabilitatea pentru neîndeplinirea angajamentelor asumate”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea