FOTO/ VIDEO: Dascălii din Alba Iulia au fost sărbătoriți de administrația locală, de Ziua Internațională a Educației

Dascălii din Alba Iulia au fost sărbătoriți de primărie și consiliul local, pe data de 5 octombrie, cu ocazia Zilei Internaționale a Educației. Aceștia au fost invitați la un eveniment de socializare, la restaurantul Mercur Stil din municipiu.

ELIT

Pentru organizarea acestui eveniment, Consiliul Local Alba Iulia a acordat suma de 20.000 de lei.

”Ziua Mondială a Educaţiei se sărbătorește, în întreaga lume, pe 5 octombrie. Evenimentul ţine să ne reamintească faptul că o educaţie de calitate reprezintă cheia unei reuşite profesionale, în acestă zi deosebită, le mulţumim tuturor dascălilor care, înainte de orice, pun suflet în procesul de predare”, au transmis organizatorii evenimentului.

În anul 1994, UNESCO a inaugurat prima Zi Mondială a Educatorilor, pentru a marca semnarea, în 1966, a recomandării făcute de UNESCO şi Organizaţia Internaţională a Muncii privind condiţiile de muncă ale personalului didactic. Această zi se sărbătoreşte în data de 5 octombrie în peste 200 de ţări. Ziua Mondială a Educaţiei nu are rolul de a omagia doar munca profesorilor şi a dascălilor, ci trebuie să fie şi un prilej de reconştientizare a rolului pe care educaţia în sine îl are pentru orice stat.

În România, conform art. 4 din OMEN nr. 3220/2018 privind structura anului şcolar 2018 – 2019, vineri (5 octombrie): „Unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare vor marca prin manifestări specifice ziua de 5 octombrie – Ziua internaţională a educaţiei şi ziua de 5 iunie – Ziua învăţătorului, în măsura în care, prin contractul colectiv de muncă aplicabil, nu sunt instituite ca zile nelucrătoare.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Iiviu 5 octombrie 2018 at 22:24

Asta e pe la Mosquito? Sau la pasaj?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...