Rămâi conectat

Actualitate

FOTO, VIDEO| Cutremur puternic în Turcia, cu 180 de replici: 20 de morți, peste 1.000 de răniți și mai multe clădiri prăbușite

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vineri, un cutremur de 6,8 grade pe scara Richter s-a produs în estul Turciei, provocând pierderi de vieţi omeneşti şi importante pagube materiale, potrivit autorităţilor turce, informează agenţiile de presă internaţionale.

Bilanţul oficial până la acest moment indică decesul a cel putin 19 persoane şi un număr de aproximativ 600 de reăniţi, potrivit publicaţiei CNN.

Potrivit aceluiaşi bilanţ preliminar cel putin zece clădiri au fost culcate la pământ de mişcare plăcilor tectonice.

Pământul s-a zguduit în districtul Sivrice, în provincia Elazig, în jurul orelor locale 20:55 (17:55 GMT), a precizat agenţia guvernamentală pentru situaţii de urgenţă.

YouTube video

Institutul american USGS a estimat magnitudinea la 6,7 grade.

Ministrul de interne al Turciei, Suleyman Soylu, a declarat că districtul Sivrice „a fost foarte grav lovit” şi că „echipe de salvare sunt pe drum”. Potrivit lui Soylu, mai multe clădiri s-au prăbuşit în regiune şi deocamdată există informaţii cu privire la patru persoane decedate, două la Elazig şi alte două în provincia vecină Malatya. „Sperăm că nu vor exista alte victime”, a spus el.

Seismul a fost resimţit în mai multe regiuni din estul Turciei, printre care Tunceli, potrivit postului de televiziune NTV.

Turcia, situată pe mai multe linii de falii, este frecvent lovită de seisme. În 1999, un cutremur cu magnitudinea 7,4 a lovit estul Turciei şi s-a soldat cu peste 17.000 de morţi, dintre care mai mult de o mie la Istanbul.

În septembrie, un seism cu magnitudinea de 5,7 a lovit capitala economică a ţării. Experţii estimează că un seism major ar putea lovi în orice moment Istanbulul, oraş cu peste 15 milioane de locuitori, unde clădirile respectă arareori normele antiseismice.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Plafonarea prețurilor la alimentele de bază ar putea fi prelungită până la 31 decembrie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Plafonarea prețurilor la alimentele de bază ar putea fi prelungită până la 31 decembrie 2024 Marcel Ciolacu, premierul României,  a declarat, luni, că susține amendamentul care prelungește plafonarea adaosurilor la prețurile alimentelor de bază până la 31 decembrie 2024. „Susțin amendamentul depus astăzi în Parlament de PSD, amendament care prelungește plafonarea adaosurilor la prețurile alimentelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea