Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO VIDEO| Copacii din parcul centrulului orașului Câmpeni au fost tăiați: Cei care la începutul lunii organizaseră un protest spontan nu au avut câștig de cauză

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Copacii din parcul centrulului orașului Câmpeni au fost tăiați: Cei care la începutul lunii organizaseră un protest spontan nu au avut câștig de cauză

Cineva care ar ajunge acum in Câmpeni după multi ani nu ar mai recunoaște centrul orașului, parcul pe care îl cunosteau de atâția ani disparând parcă peste noapte.

Falnicii copaci la umbra cărora s-au adăpostit și si-au creat amintiri frumoase multe generații de locuitori din Câmpeni și nu numai au dispărut peste noapte, luându-le locul un șantier plin de muncitori si utilaje.

La începutul lunii, mai mulți cetățeni din Câmpeni s-au adunat în centrul orașului și au organizat un protest spontan în parcul de lângă Piața „Avram Iancu” pentru a menține copacii seculari, considerați un reper de mândrie al Câmpeniului, alături de platanul votat „Arborele Anului în 2019”. Ulterior, pentru a explica cu exactitate acțiunea de azi dimineață, participanții la acest protest au transmis următoarele:

https://youtu.be/JfD0KKJM54Q

„În urma anunțului Primăriei Câmpeni de începere a derulării proiectului de modernizare a parcului din centrul orașului, astăzi, 2 noiembrie 2019, un grup de cetățeni ai orașului Câmpeni au organizat un protest spontan în parcul de lângă Piața „Avram Iancu”. Motivul care a stat la baza acestei întâlniri constă în nemulțumirea generată la nivelul comunității locale de proiectul de „Reabilitare și optimizare funcțional-estetică a centrului civic din orașul Câmpeni”, mai precis de decizia de tăiere a falnicilor copaci seculari din centrul orașului. Grupul prezent astăzi, compus din persoane de toate vârstele, își exprimă dezacordul cu privire la decizia factorilor locali de a moderniza parcul și piața centrală a orașului fără a menține copacii seculari, considerați un reper de mândrie al Câmpeniului, alături de platanul votat „Arborele Anului în 2019”. Cei prezenți își manifestă susținerea pentru modernizarea orașului, implicit a parcului, însă cu păstrarea și respectarea elementelor sale definitorii: <<statuia lui Avram Iancu înconjurată de măreții arbori de care e atât de multă nevoie în zilele toride de vară și nu numai>>, așa cum afirma unul dintre tinerii prezenți astăzi.”

Despre modernizarea centrului civic al orașului Câmpeni primarul orașului declara la începutul anului:

„Contrar părerilor celor nostalgici, care cred că umbroşii copaci din parc, băncuţele pe care poposim pentru o oază de destindere, nu vor mai fi ca înainte, ţin să le subliniez că proiectul, care acum se află în derulare, va aduce un plus de valoare la amenajarea parcului şi îl va face mai funcţional şi mai plăcut vederii. Vom creea un loc de joacă mult mai generos, vor avea fântâni arteziene şi sculpturi care vor omagia personalităţile istorice ale zonei noastre, vom folosi piatra cubică pentru a pava căile de acces care vor brăzda parcul central, această piatră cubică fiind opţiunea vetățenilor şi pentru pavarea străzilor Horea, Libertăţii şi o parte din strada Moţilor, dar şi o mulţime de alte lucruri frumoase care vor face din acest părculeţ modest unul cu care să ne mândrim şi mai mult, va înfrumuseţa centrul oraşului”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea