FOTO-VIDEO. Controale făcute de polițiștii și jandarmii din cadrul IPJ ALBA, pentru a verifica respectarea măsurilor impuse de Ordonanța Militară

FOTO-VIDEO. Controale făcute de polițiștii și jandarmii din cadrul IPJ ALBA, pentru a verifica respectarea măsurilor impuse de Ordonanța Militară

Din această seară, au intrat în vigoare restricțiile de circulație în afara locuințelor, în intervalul orar 22:00 – 6:00. Astfel, polițiștii din cadrul IPJ Alba au organizat o acțiune de verificare a respectării măsurilor impuse prin Ordonanța Militară nr.2 din martie 2020.

Activitățile fac parte dintr-o amplă acțiune la nivel național, fiind desfășurate în întreg județul nostru. De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 118 persoane care nu au respectat perioada de autoizolare.

ELIT

De asemenea, două persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

În cursul zilei de joi a săptămânii trecute, în județul Alba au fost aplicate sancțiuni în cuantum total de 80.000 de lei, asta după ce, cu o zi înainte, în data de 18 martie, au fost aplicate nu mai puțin de 8 sancțiuni a câte 20.000 de lei, respectiv una de 10.000 de lei.

Mai multe persoane s-au ales cu dosare penale, din cauză nerespectării procedurii de izolare la domiciliu, o femeie din Cugir reușind „performanța” de a se alege chiar cu două.

Reamintim că, începând din această seară, în intervalul orar 22.00 – 06.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru următoarele motive:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.
După ora 22.00, pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sau personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la solicitarea autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverință eliberată de angajator sau o declarație pe proprie răspundere și actul de identitate, după caz. Declarația pe propria răspundere poate fi completată și olograf.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...