Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: Concertul lui Ştefan Stan şi un impresionant foc de artificii au încheiat Ziua Naţională la Alba Iulia, în prezenţa a peste 10.000 de români

Alexandra Mates

Publicat

în

Ziua Naţională a României s-a încheiat în această seară la Alba Iulia cu mult aşteptatul concert al lui Ştefan Stan şi un impresionant foc de artificii. Peste 10.000 de români au venit în Piaţa Cetăţii pentru a se bucura de concertul „Vocii României” în încheierea manifestărilor dedicate Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

În preambulul concertului, în jurul orei 19.15, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava şi preşedintele CJ Ion Dumitrel  au dat startul la focul de artificii. Asta pentru a se putea bucura şi cei mici, veniţi cu sutele în cârca părinţilor, sau pe jos, cu steguleţe în mâini, de frumosul foc de artificii şi jocurile de lumini create pe cerul Alba Iuliei.

A urmat momentul serii, concertul câştigătorului emisiunii „Vocea României”.

Aflat pentru a patra oară la Alba Iulia, Ştefan Stan a urcat pe scena din Piaţa Cetăţii alături de o trupă de instrumentişti şi a oferit un spectacol cu adevărat memorabil. Artistul a interpretat, în stilul său inconfundabil, cele mai consacrate melodii, iar din concert nu au lipsit piese  precum primul single al lui „You Give Me Love”, „Ea nu mai vine” sau ultima piesă lansată „Zbor printre nori”.

La final, bis-urile puternice ale publicului prezent l-au adus din nou pe scenă, iar acesta a încheiat spectacolul în stil grandios, aşa cum a încheiat  emisiunea „Vocea României”, cu piesa „My Way” a lui Frank Sinatra. În ton cu îndemnul melodiei de încheiere a lui Ştefan Stan, miile de oameni au apucat-o încet, încet, fiecare pe calea lui, spre casă sau alte zone de distracţie sau divertisment.

Finalul a fost, am putea spune, la înălţime în raport cu  manifestările dedicate Zilei Naţionale, astăzi la Alba Iulia, care au fost, trebuie să recunoaştem, mai modeste faţă de anii precedenţi. Asta şi din cauză că guvernanţii de la Bucureşti nu au binevoit să aloce vreun leu pentru organizarea Serbărilor Unirii din acest an, din capitala istorică a tuturor românilor. Să sperăm că cel puţin la anul, când se vor împlini 95 de ani de la Marea Unire, Alba Iulia va fi în prim planul manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României, aşa cum s-a întâmplat şi la 1918.

YouTube video

http://youtu.be/wWv6B7fXEpM

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor Un accident rutier a avut loc vineri dimineața, în jurul orei 9.00, în Alba Iulia, pe strada Orhideelor. O mașină ar fi avariat o țeavă de gaz. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială de stingere cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea