Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO. Concert EXTRAORDINAR Phoenix în Piața Cetății pentru marcarea a 30 de ani de la începerea Revoluției din 1989 în Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024
Celebra trupă de muzică rock, Phoenix a susținut un concert în Piața Cetății, pentru marcarea a 30 de ani de la începerea Revoluției din 1989 în Alba Iulia.

Evenimentul este organizat de către Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” și face parte din programul evenimentelor din Parcul Sărbătorilor de Iarnă.

Când spui Phoenix cu siguranță te gândești la trupa care și-a câștigat locul în inimile românilor. Cu un stil aparte, inspirat de rockul clasic de peste hotare, dar șlefuit „românește”, trupa Phoenix are câteva cântece pe care, cu siguranță, le poți fredona la orice oră din zi sau noapte.

Cu o istorie de aproape 60 de ani, formația românească de muzică rock a fost înființată în naul 1962, la Timișoara. Phoenix a fost deschizătoare de drumuri în muzica adresată publicului larg în România celei de a doua jumătăți a secolului al XX-lea. Membrii formației au abordat numeroase subgenuri ale rock-ului.

Traseul stilistic al formației a pornit de la muzică beat, evoluând spre rock psihedelic și de aici către hard rock, cu un număr de experimente de rock progresiv. În anii 1970, efectele schimbărilor politice din țară asupra vieții culturale au dus la destrămarea multor formații de gen.

Între cele care au continuat prin adoptarea unui stil nou, Phoenix a avut una dintre cele mai neașteptate evoluții, dând naștere subgenului rock numit etno rock, inspirat din folclorul românesc autentic.

Așadar, trupa Phoenix și-a conturat și mai mult numele și renumele prin aceste „renașteri” muzicale.

Showul Phoenix a fost complex, bine structurat, încălzind inimile albaulienilor care au ieșit în Piața Cetății sâmbătă seara.

https://www.youtube.com/watch?v=dO1gakCDO0s&feature=share&fbclid=IwAR1R5mitxmktkjBL2Y6Jh2OfA5CuumguWpMqK6XkNc6ksLNrJysauJfvHsQ

[nggallery id=7631]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Când este următoarea minivacanță pentru români: Câte zile libere mai sunt în 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când este următoarea minivacanță pentru români: Câte zile libere mai sunt în 2024 Următoarea minivacanță acordată angajaților români va fi de trei zile și va pica în mijlocul sezonului estival. Citește și: Când pică Rusaliile în 2024: Câte zile libere vor avea românii de „Cincizecime” De încă 3 zile libere vor avea parte românii, între […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea