Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO-VIDEO: Concert excepţional susţinut de Orchestra de Cameră a Judeţului Alba şi marele chitarist Stan Zamfirescu, în ultima seară a Festivalului Alba Jazz

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Orchestra de Camera a Judetului Alba062Un concert excepţional, susţinut de Orchestra de Cameră a Judeţului Alba, alaturi de invitatul special, renumitul chitarist Stan Zamfirescu şi albaiulianul Andrei Manciu, a avut loc în ultima seară a Festivalului Alba Jazz. Aceştia au adus pe scena de la Alba Iulia „Concierto de Aranjuez” a lui Joaquin Rodrigo, şi un concert a lui Vivaldi, apreciate si traite la intensitate de albaliulienii iubitori ai acestui gen, care cu toate că vremea a fost neprielnica, nu s-au mişcat din fata scenei până la final.

Orchestra de Camera a Judetului Alba070Încă de la ora 18.15,  pietonala Mihai Viteazul era plină de oameni veniţi să-i asculte şi să se bucure de concertul lor. Daca in prima parte a concertului acestia s-au delectat cu un concert a lui Antonio Vivaldi, interpretat de orchestra împreună cu chitaristul albaiulian Andrei Manciu, în cea de-a doua parte s-au bucurat să audă la ei în oraş, in aer liber,  „Concierto de Aranjuez”, un concert pentru chitara şi orchestră de Joaquin Rodrigo,  unul din cei mai de succes compozitori ai sec XX . Acesta a fost pus în scenă cu ajutorul solistului Stan Zamfirescu din Bucuresti, invitatul special al concertului.

La final, membrii Orchestrei Judetului Alba impreuna cu dirijorul Liviu Cernat si chitaristul Stan Zamfirescu au fost aplaudati minute in sir de catre toti cei prezenti.

Orchestra de Camera a Judetului Alba033Ales cel mai bun chitarist roman, în două rânduri, în cadrul Festivalului Internaţional de Chitară de la Sinaia, Stan Zamfirescu se prezintă ca unul dintre talentele cele mai promiţătoare ale tinerei generaţii de chitarişti ai României. Începe studiul chitarei la 12 ani, sub îndrumarea profesorului Eugen Mang, în particular. La 15 ani se hotărăşte să urmeze Liceul de muzică „George Enescu”, la clasa profesorului Liviu Georgescu (a cărui amprentă a reprezentat un aport important în formarea personalităţii sale ca muzician). Stan Zamfirescu este singurul chitarist român care a obţinut Diploma ABRSM (Associated Board of the Royal Schools of Music), cu distincţie. A câştigat premiul I la toate competiţiile naţionale de gen organizate în România. De asemenea, a susţinut concerte cu orchestră pe cele mai importante scene ale ţării. În ultima perioadă, activitatea sa artistică s-a rezumat la muzica camerală, evoluând alături de fratele şi sora lui în trupa „Trio Zamfirescu”, devenită celebră în urma participării cu succes la emisiunea „Românii au talent”.

Orchestra de Cameră a Judetului Alba a fost înfiintată în vara lui 2013, ca department în cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” din Alba Iulia, fiind alcătuită din instrumentisti locali, profesori si elevi ai Liceului de Arte „Regina Maria”. Orchestra de Cameră este condusă de Dan Liviu Cernat si are în repertoriu, cu preponderentă, lucrări din creaţia marilor compozitori ai Barocului muzical. Orchestra a susţinut deja o serie de concerte în judeţul Alba, având printre invitati dirijori şi solitti de renume, precum pianistul japonez Tadashi Imai, dirijorul italian Federico Crisanaz, chitarittii Stan Zamfirescu si Dragos Tudor, pianistul Ovidiu Pârjol,  pianista Lilia Pârjol si naistul Alexandru Pal.

[nggallery id=1746]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată

Unirea Ziarul

Publicat

în

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată Un agresor deosebit de periculos, care a violat o femeie în camra unui hotel din Alba Iulia, a fost trimis din nou în judecată. Incidentul a avut loc în noaptea de 29 spre 30 ianuarie 2024. Bărbatul a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea