FOTO, VIDEO. CNAIR nu își face probleme cu privire la alunecarea de teren de pe lotul 4 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva: Sunt uzuale în șantiere, în general când se sapă în debleuri, în versați
Reprezentanții CNAIR nu își fac probleme cu privire la alunecarea de teren produsă pe lotul 4 al Autostrăzii Lugoj-Deva, care ar urma să fie finalizat la finalul acestui an, deoarece nu a afectat șoseaua și consideră că acestea sunt uzuale când se sapă în versanți.
Purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Alin Șerbănescu, a declarat, marți, pentru ziarulunirea.ro, întrebat fiind despre alunecarea de teren de pe lotul 4 al Autostrăzii Lugoj-Deva, că incidentul nu va afecta finalizarea în termen a lucrării.
”Nu este o alunecare de mari dimensiuni, sunt uzuale alunecările acestea în șantiere, în general când se sapă în debleuri, în versați. Constructorul ne-a dat asigurări că are capacitatea să rezolve rapid situația acolo. Trebuie să socată plasele – că erau deja montate -, ancorele, îndepărtează cantitățile de pământ, după care repoziționează plasele și, practic, lucrarea aceasta va fi efectuată destul de repede astfel încât nu o să afecteze bunul mers al proiectului. Ei zic că nu va întârzia finalizarea pentru că au și utilaje și muncitori suficienți să rezolve problema”, a spus Alin Șerbănescu.
Alin Șerbănescu a adăugat că cel mai important este ca astfel de alunecări să nu se manifeste după finalizarea lucrărilor.
”Solul este destul de instabil, când se sapă există și acest risc pe care instructorii și-l asumă, îl știu din studii de fezabilitate. Abordează în așa fel lucrările astfel încât să minimizeze acest risc. Foarte important e că alunecarea nu a afectat corpul autostrăzii, s-a manifestat pe versant”, a mai spus Șerbănescu.
Potrivit acestuia, constructorul lotului, UMB Spedition, din România, a susținut că va finaliza până la 1 decembrie tronsonul, însă în opinia CNAIR va fi gata după această dată, dar în acest an.
La circa 400 de metri de zona în care s-a produs alunecarea s-a aflat o peșteră cu lilieci, care a fost mutată.
Autostrada A1 începe în Bucuresti și va asigura ieșirea spre granița cu Ungaria la Nădlac, urmând să treacă prin Pitești, Sibiu, Deva, Timișoara și Arad.
VIDEO 12 octombrie
VIDEO 16 octombrie
VIDEO 20 octombrie (publicat în 22)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
„Miracol” pe Transapuseana, după asfaltare: Se solicită redeschiderea unei școli dintr-o comună care era depopulată, întrucât a crescut numărul de copii
„Miracol” pe Transapuseana, după asfaltare: Se solicită redeschiderea unei școli dintr-o comună care era depopulată, întrcât a crescut numărul de copii Modernizarea Transapusenei, cea mai mare investiție din România într-un drum județean, are tot mai multe efecte sociale, potrivit președintelui Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan. Acesta a declarat, la Radio Unirea FM, că administrația locală […]