Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Actualitate

FOTO-VIDEO: “Cine vrea să re-înveţe mersul, trebuie să meargă!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Noi echipamente medicale şi terapeutice la Centrul Maria Beatrice, Alba Iulia prin sprijinul d-lui Ioan Popa  si OMW Petrom SA Bucuresti Romania, societate care a participat cu 20 000 Ron din investiția totală, ce s-a concretizat  în modernizarea sălii de kinetoterapie, achiziţionarea de aparatură medicală de urgenţă şi, recent, a Sistemului de reeducare a mersului pentru copii cu paralizii cerebrale afecţiuni osteoarticulare şi musculo-scheletale.

 Componentele Sistemului au fost aduse din Italia iar sistemul final, unic implementat în România, a fost conceput în colaborare cu SC Liamed SRL, Braşov, firmă specializată în aparatură de recuperare medicală.

 Sistemul conţine o platformă de mers cu aderenţă sporită, prevăzută cu bare paralele ajustabile de o lungime de 3,5 m,  o ţină de 5m cu patină  ultra-culisantă şi mecanism de ajustare a greutăţii Noul sistem de reeducare a mersului Poza 1corporale,  două corsete pentru posturare. Sistemul astfel conceput dezvoltă un pendul inerţial, care corectează tendinţa de cădere a copilului înspre în faţă sau înspre în spate folosind tocmai reacţia la cădere a copilui, ajutând astfel la posturarea corectă a acestuia pe verticală.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Partea de iniţiere şi corectare al mersului: păşirea, trecerea peste obstacole, alternanţa corectă a mişcărilor membrelor şi înclinaţia corpului, se face cu ajutorul a doi terapeuţi în colaborare cu părintele, care este cel mai bun cunoscător al potenţialului nemanifestat al copilului.

thumbs_4Noul-sistem-de-educare-a-mersului-Poza-5-ResizeEfectul notabil al acestui sistem este dobândirea treptată a unei relative autonomii în posturarea corpului (patrupedie-deplasare  în patru labe, ortostatism-ridicare în picioare, mersul), mobilitatea articulară fiind influenţată în mod favorabil, permiţând persoanelor cu paralizii cerebrale – tetraplegii, tetrapareze spastic-diskinetice, hemipareze, monopareze, parapareze, spina bifida, inclusiv  retracţii de tendoane, distrofii musculare , să perceapă şi să coordoneze mişcările membrelor, să obţină echilibrul ortostatic, iar ca etapă finală, să reînveţe mersul.

Ca beneficiari direcţi ai investiţiei sunt cei 25 de copii din municipiul Alba Iulia, care beneficiază subvenţionat de tratamente de lungă durată în cadrul Centrului şi lunar, 20 de copii din ţară:  Oradea, Timişoara, Arad, Deva, Hunedoara, Sibiu, Târgu-Mureş, Bucureşti, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Târgu Jiu, Galaţi, Bacău, Buzău, Constanţa, Mangalia, Iaşi, Suceava, Piatra Neamţ.

Serviciile de recuperare medicală sunt asigurate de o echipa de 15 angajaţi şi colaboratori de specialitate: 1 medic primar reabilitare-doctor în medicină, 1 medic specialist recuperare –medicină fizică şi balneologie, 1 asistent medical, 1 psiholog- clinician psihoterapeut,                   1 ergoterapeut, 1 logoped, 5 kinetoterapeuti, 2 hidro-kinetoterapeuţi, 2 maseuri/reflexoterapie.

Fiecare om îşi stabileşte un un ţel, un nivel pe care doreşte să-l atingă şi care se gândeşte el că-l va face fericit. Fiecare copil îşi doreşte ceva… să vadă lumea, să devină doctor, pilot de avion, un mare sportiv… copii noştri îşi doresc să umble.

Tot fericire este. Nivelurile diferă.

Cu asta ne ocupăm noi.

Prof.  Sebastian  ONAC, președinte și fondator Asociația Non-Guvernamentală Maria Beatrice, Director  Complexul Socio-Medical  Maria Beatrice, Alba Iulia.

 

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Consumul de energie electrică a scăzut cu 4,4% în primul semestru al anului 2022, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. Datele INS

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
Consumul de energie electrică a scăzut cu 4,4% în primul semestru al anului 2022, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. Datele INS

În primul semestru al anului 2022, producția internă de energie a scăzut cu aproximativ 500.000 de tone echivalent petrol, în comparație cu același interval al anului precedent, devremece consumul de energie electrică s-a diminuat cu 4,4%, conform datelor Institutului Național de Statistică.

Statistica oficială relevă faptul că, la 30 iunie 2022, resursele de energie primară au scăzut cu 2%, iar cele de energie electrică cu 5,6%, faţă de acelaşi interval din 2021.

Elit - Gustul Desăvârșit

Principalele resurse de energie primară au totalizat 16,283 milioane tone tep, în scădere cu 334.100 tep, raportat la primele şase luni ale anului trecut.

De asemenea, de la an la an, producţia internă a însumat 8,788 milioane tep, în scădere cu 499.100 tep, importul a fost de 7,495 milioane tep.

Resursele de energie electrică s-au ridicat la 32,293 milioane kWh (-1,927 milioane kWh).

Potrivit sursei citate, producţia din termocentrale a fost de 10,587 miliarde kWh, în scădere cu 111,8 milioane kWh (-1%), în timp ce producţia din hidrocentrale a înregistrat 7,702 miliarde kWh (-2,798 milioane kWh, -26,7%), iar cea din centralele nuclearo-electrice a fost de 5,194 miliarde kWh, în scădere cu 123,6 milioane kWh (-2,3%).

Totodată, în primul semestru al anului în curs, producţia din centralele electrice eoliene a fost de 4,009 miliarde kWh, în creştere cu 597 milioane kWh faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, iar energia solară produsă în instalaţii fotovoltaice în această perioadă a fost de 954,3 milioane kWh, în creştere cu 85,5 milioane kWh.

Consumul final de energie electrică, în perioada analizată, a fost de 26,372 miliarde kWh, cu 4,4% mai mic faţă de perioada corespunzătoare a anului 2021, în timp ce consumul final de energie electrică în economie a scăzut cu 3,7%. În acelaşi timp, iluminatul public a înregistrat o creştere cu 12,3%, iar consumul populaţiei a scăzut cu 7,3%.

Exportul de energie electrică a fost de 3,078 miliarde kWh, în scădere cu 508,4 milioane kWh, în timp ce consumul propriu tehnologic în reţele şi staţii a fost de 2,842 miliarde kWh (-197,1 milioane kWh).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Prognoza METEO pentru weekendul prelungit, de Sfânta Maria: Vreme în general instabilă, cu șanse de averse

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Prognoza METEO pentru weekendul prelungit, de Sfânta Maria: Vreme în general instabilă, cu șanse de averse

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie, prognozează o vreme în general instabilă, cu averse atât în regiunile montane, cât şi în zona Litoralului, dar şi în Capitală, pentru weekendul prelungit, de Sfânta Maria.

Citește și: Mesaje de Sfânta Maria. Urări și felicitări de Sfânta Maria

Conform datelor furnizate AGERPRES de către meteorologul de serviciu al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Marina Antonescu, în zona Litoralului, regimul termic va fi unul oscilant, cu episoade în care pot apărea averse şi intensificări temporare ale vântului, iar valorile termice vor fi mai scăzute decât în zilele anterioare.

Astfel, în cursul după-amiezei de sâmbătă, 13 august, şi pe parcursul zilei de duminică, 14 august, vremea va fi în general închisă. Va ploua în reprize, iar temperaturile maxime vor oscila, în tot intervalul, între 27 şi 30 de grade Celsius, în timp ce minimele vor oscila între 20 şi 22 de grade Celsius. De asemenea, apa mării va avea 24 – 26 de grade Celsius.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: nume sărbătorite de Sfânta Maria

„În cursul zilei de vineri, vremea va fi însorită, dar începând de sâmbătă după-amiaza îşi vor face apariţia aversele, la fel şi în cursul zilei de duminică. Luni, în prima parte a zilei, la mare cerul va fi noros, cu şanse crescute de ploaie. În zona Litoralului, vântul se va domoli faţă de zilele trecute când am avut intensificări şi de 65 km/h”, a precizat specialistul ANM.

În ceea ce priveşte prognoza pentru zona montană, estimările arată o vreme mai rece, cu înnorări şi ploi izolate, fenomene care se vor semnala începând de vineri. Totodată, sâmbătă şi duminică se vor semnala averse şi descărcări electrice în cea mai mare parte a regiunii montane.

„Aversele şi descărcările electrice vor fi pe parcursul întregii zile de duminică, dar şi luni. Valorile termice de peste zi se vor încadra, în general, între 15 şi 23 de grade Celsius, iar pe timpul nopţilor nu vor depăşi 12 grade Celsius. Deci, sunt puţine şanse să vedem soarele la munte, în următoarele trei zile. Înnorările vor apărea de vineri după-amiaza şi vom avea ploi, în primă fază izolate”, a spus Antonescu.

În Bucureşti, weekendul prelungit începe cu vreme frumoasă, vineri, şi valori termice maxime de 32 – 33 de grade Celsius. Ulterior, sâmbătă după-amiaza, spre seară, există condiţii de apariţie a averselor, cu temperaturi de cel mult 31 de grade Celsius, la fel şi duminică.

„Pentru luni, de Sfânta Maria, în Capitală, vom avea maxime de 28 – 29 de grade Celsius. Pe tot parcursul intervalului de prognoză, vremea va fi, în general, plăcută, dar cerul va fi în mare parte înnorat şi vor fi ceva şanse de ploaie, în special către orele serii”, a punctat reprezentanta ANM.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Ce trebuie să știe românii care vor să își facă un credit în această perioadă: „În România este imposibil astăzi pentru o familie din clasa de jos să-și cumpere casă cu banii economisiți”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Ce trebuie să știe românii care vor să își facă un credit în această perioadă: „În România este imposibil astăzi pentru o familie din clasa de jos să-și cumpere casă cu banii economisiți”

Consilierul guvernatorului Băncii Naționale a României, Adrian Vasilescu, a explicat de ce ar trebui să țină cont românii care intenționează să își facă un credit în această perioadă.

Adrian Vasilescu a fost întrebat dacă mai este un moment oportun, în prezent, ca românii să facă credite. În acest sens, consilierul guvernatorului BNR a vorbit despre nevoile românilor și cât se pot întinde aceștia atunci când vor să facă un credit:

„Oamenii s-au decis să recurgă la bănci în condițiile în care au avut probleme cu susținerea consumului casnic sau anumite nevoi, pentru copii la școală, în condițiile în care au trebuit să le cumpere calculatoare pentru școala de acasă, dar și pentru multe alte situații și s-au împrumutat la bănci, chiar și pentru case. Asta înseamnă că cei care au venit și au luat creditul și-au făcut niște previziuni și au ajuns la concluzia că e mai bine să se împrumute, să-și completeze veniturile din alte surse decât să se teamă de credit.

Elit - Gustul Desăvârșit

Bineînțeles că această pază bună trebuie să existe, pentru că inclusiv băncile au directivă în societatea românească să nu cumva să împingă spre o suprasaturare a populației. Din cauza asta, băncile sunt foarte atente la credite.

Pe de altă parte, sunt oameni care au nevoie de o casă. Li s-a mărit familia și au nevoie de o casă. În România este imposibil astăzi pentru o familie din clasa de jos să-și cumpere casă cu banii economisiți. Creditul este o soluție pentru cei cumpătați, nu pentru cei care se avântă și nu îi interesează cum îl plătesc“, a spus Adrian Vasilescu, conform dcnews.ro.

Sursa: bugetul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea