Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO-VIDEO: Cimpoierii scoţieni au făcut spectacol în stradă, la Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

 Aleea Scriitorilor din faţa Casei de Cultură a Studenţilor a răsunat sâmbătă seara de cântecele cimpoierilor scoţieni “Reading”, aflaţi la Alba Iulia ca invitaţi în cadrul programului Festivalului Internaţional de Teatru “Poveşti”. Cimpoaiele acestora, muzică tradiţională scoţiană şi marşurile au impresionat publicul albaiulian, prezent cu zecile în faţa casei de cultură, iar celebrele costume în carouri, specifice Cameron of Erracht, au fost îndelung admirate de către aceştia.

 Trupa cimpoierilor scoţieni “Reading” a fost înfiinţată în 1957 de fostul cimpoier al Queen’s Own Cameron Highlanders. Din acest motiv poartă stofa scoţiană în carouri, specifică Cameron of Erracht. Repertoriul lor vast cuprinde muzică scoţiană, inclusiv slow airs, marşuri, muzică tradiţională strathspey şi învârtite care pot fi prelucrate pentru a se potrivi oricărei ocazii, inclusiv pentru procesiuni, defilări, spectacole statice sau solo.

 “Am cântat într-o mulţime de ţări, de la Franţa la Japonia. Anul trecut, am fost selectaţi să cântăm în cadrul ceremoniei de închidere a Olimpiadei de la Londra, dar de asemenea cântăm în cadrul multor evenimente caritabile. Niciunul dintre membri nu este remunerat şi toţi banii strânşi în spectacolele noastre sunt folosiţi pentru a cumpăra superbele uniforme pe care le purtăm”, au declarat aceştia.

 De la înfiinţare trupa a distrat publicurile într-o varietate largă de evenimente, iar acum are 26 de suflători şi 14 toboşari.

 Cei care nu au reuşit să ajungă la spectacolul lor au ocazia să-i asculte şi să-i admire duminică, 6 octombrie, de la ora 19.30, pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

 Vă prezentăm mai jos imagini foto-video de la eveniment:

[nggallery id=394]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea