Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO, VIDEO. Ceremonial militar-religios și depuneri de coroane la Cimitrul Eroilor din Alba Iulia, cu ocazia Zilei Independenței de Stat a României, a Victoriei Coaliției Națiunilor Unite și Zilei Europei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ziua de 9 mai, cu triplă semnificație istorică pentru poporul român – Ziua Europei, Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al doilea Război Mondial și Ziua Independenței de Stat a României, a fost sărbătorită marți și la Alba Iulia, printr-o serie de manifestări organizate la Cimitirul Eroilor din municipiu.

Ceremoniile au început la ora 12.00, cu intonarea Imnului Național al României și oficierea unei slujbe religioase, după care au fost susținute alocuțiuni privind semnificația momentelor.

În continuare, a avut loc un ceremonial de depuneri de coroane, jerbe și buchete de flori.

La ceremonial au participat reprezentanţi ai instituțiilor publice, serviciilor deconcentrate, Arhiepiscopiei Ortodoxe Române, ai partidelor politice, Cercului Militar Alba Iulia, precum şi cadre militare în rezervă şi retragere.

Activitatea s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare, constituită din elevi de la Colegiul Militar ”Mihai Viteazul din Alba Iulia”.

La manifestări a fost prezent și Adrian Chira, copilul de cinci ani din județul Mureș căruia fostul ministru al Apărării, Mihnea Motoc, i-a înmânat, în decembrie 2016, un brevet onorific de soldat, „ca unui autentic patriot și susținător necondiționat al Armatei Române”.

El a depus, alături de prefectul județului Alba, Dănuț Hălălai, o coroană de flori, iar la finalul manifestărilor a declarat presei că vrea să ”devină soldat pentru a apăra țara”. Totodată, el a defilat alături de elevii Colegiului Militar din Alba Iulia.

(A.M.); (D.S.)

Citiți și 9 mai – Ziua Europei, a Independenţei României şi sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial

[nggallery id=3908]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie

Bogdan Ilea

Publicat

în

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie În mai multe localități din județul Alba sunt programate întreruperi ale furnizării de energie electrică în perioada 8-14 aprilie. În data de 8 aprilie: Daia Română, Strada Școlii între orele 08:00-16:00. În data de 8 aprilie: BLAJ, Strada […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea