Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/VIDEO Ceremonia de rotire a colanului şi de schimbare a preşedintelui Rotary Club Alba Iulia. Florin Mărginean, noul preşedinte

Mondoc Adriana

Publicat

în

Ceremonia de rotire a colanului şi de schimbare a preşedintelui Rotary Club Alba Iulia, a avut loc joi, la elegantul restaurant al Hotelului Allegria din Alba Iulia. Ilie Sbuciumelea i-a predat mandatul de preşedinte colegului său, Florin Mărginean.

Joi, la elegantul restaurant al Hotelului Allegria din Alba Iulia, a avut loc ceremonia oficială de schimbare a președintelui Rotary Club Alba Iulia, în cadrul căreia Ilie Sbuciumealea a predat ștafeta conducerii clubului lui Florin Mărginean, cel care va fi președinte până în 2019.

La ceremonia oficială au fost prezenți reprezentanţii cluburilor din judeţ dar nu numai, Clubul Abrud-Cîmpeni, Clubul Deva-Castrum, Clubul din Teiuş, Clubul din Sebeş, Clubul Civitas Solis, Lion, Rotaract şi Interact din Alba Iulia.

Elit - Gustul Desăvârșit

S-a vorbit despre ceea ce a realizat Rotary Club Alba Iulia în anul precedent, dar și despre planurile clubului în mandatul 2018-2019.

Ilie Sbuciumelea a punctat pe scurt anumite momente din activitatea clubului cum ar fi  „Schimbul de generaţii”, „Vizita guvernatorului ales”, „Cupa Rotary la tenis de câmp”, „Promenada inimilor”, „Rotary plantează”, „Cortul de 1 Decembrie”, „Concertul de colinde”, predarea echipamentelor medicale pentru secţia de Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean Alba, vizita Clubului din Tabor, „Cartarea Clubului Rotakids Alba Iulia”, simpozioanele care au marcat Unirea Principatelor cu România, „Carnavalul Rotary”, „Aniversarea a 113 ani de Rotary” prin lansarea a 113 lampioane în Piaţa Cetăţii,  „Balul Rotary”, participarea la acţiunea Clubului Lions „Epilepsy Challenge”, „Conferinţa districtuală de la Vişeul de Sus”.

Florin Mărginean şi-a început discursul de preşedinte prin a mulţumi tuturor, apoi a prezentat echipa cu care va lucra şi proiectele pentru anul 2018-2019.

Tema anului este Be The Inspiration.

Pentru noul an rotarian, Florin Mărginean şi echipa lui au planuri mari, pentru că şi la Rotary Club Alba Iulia acţiunile au loc sub egida Anul Centenarului Marii Uniri: „Sărbătorirea a 20 de ani de Rotaract”; „Vizită de înfrăţire în Franţa”; „Cupa Rotary la tenis de câmp”; „Participare la ICC RO-AT-GE la Sibiu”; „Traseul Fotografului Unirii”; „Promenada inimilor”; „Extinderea Clubului Rotaract”; „Rotary Prietenia”; „Rotary Plantează” (plantarea a 100 de arbori, cât împlineşte România de la Unire); „Apa şi educaţia sanitară”; „29 Noiembrie – 2 Decembrie – Alba Iulia 100”, cel mai important eveniment de sărbătorire a 100 de ani de la Marea Unire; „Seara de colinde 2018”; „Bal Mascat”; „Ziua Rotary Internaţional”; „Balul Rotary 2019”; Implementarea Global Grant Maria Beatrice, multe seminarii precum şi Conferinţa Districtuală.

S-au înmânat diplome şi distincţii, s-au strâns mâini prieteneşti şi s-au făcut promisiuni pentru mai mult şi mai bine în Rotary Club Alba Iulia.

[nggallery id=5790]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Capela cimitirului municipal din Sebeș va fi închisă din 29 mai 2023 pentru lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

Capela cimitirului municipal din Sebeș va fi închisă din 29 mai 2023 pentru lucrări de reparații

Capela cimitirului municipal din Sebeș va fi închisă pentru o perioadă de circa două săptămâni, începând cu data de 29 mai 2023, pentru efectuarea unor lucrări de reparații.

Municipalitatea din Sebeș a demarat un proiect mai amplu destinat cimitirului municipal, situat pe strada Augustin Bena (ieșirea din Sebeș spre Vințu de Jos).

Elit - Gustul Desăvârșit

Astfel, va fi construit un gard de împrejmuire și vor fi efectuate intervenții la capelă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Peste 9 milioane de lei pentru modernizarea unor drumuri din comuna Horea: Primăria a primit aviz de mediu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 9 milioane de lei pentru modernizarea unor drumuri din comuna Horea: Primăria a primit aviz de mediu

Primăria Comunei Horea a primit aviz de mediu din partea APM Alba pentru proiectul „Modernizare drumuri locale în comuna Horea”.

Prin acest obiectiv de investiții se urmărește modernizarea a două sectoare de drumuri de interes local, Strada Bisericii, cu o lungime de circa 500 de metri, și Drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca, în lungime de 4.500 de metri.

Investiția ce urmează a fi realizată este localizată în extravilanul localităților Horea, Preluca și Teiu. Modernizarea celor două sectoare de drum constă în realizarea de lucrări de terasamente, lucrări de consolidare, lucrări la sistemul rutier și dispozitivele pentru colectarea și evacuarea apelor de suprafață, respectiv lucrări pentru asigurarea siguranței rutiere.

Elit - Gustul Desăvârșit

Valoarea totala a obiectivului de investitie cu TVA este 9.448.555,00 lei inclusiv TVA, din care valoarea C+M este 8.630.383,35 lei inclusiv TVA.

Durata de realizare a investiției este estimată la 32 de luni, din care 24 luni pentru lucrările de construcții-montaj.

Neajunsurile de ordin general constatate sunt:

-o lipsa amenajarii traseului drumului in plan si spatiu;
-sistemul rutier actual este reprezentat de pietruire recentă cu piatră spartă mare de carieră, ca urmare a lucrărilor de întreținere / pietruire veche cu balast amestecat cu șisturi din deluviu / deluviu nisipos-argilos cu fragmente și blocuri mari de șisturi / pietruire cu balast și piatră spartă;
-partea carosabilă prezintă o serie de defecţiuni specifice drumurilor pietruite sau de pământ, de tipul gropilor, denivelărilor si făgaşelor, fapt care împiedică desfăşurarea normală a circulaţiei si conduce la generarea de praf pe timp uscat, respectiv de noroi pe timp umed;
-existenta fagaselor longitudinale si transversale;
-lipsa unei imbracaminti rutiere moderne, care sa impermeabilizeze platforma drumului;
-partea carosabila si respectiv platforma drumului studiat sunt variabile. Latimea platformei drumului este cuprinsa intre 2,50 – 5,00 m.
-lipsa dispozitivelor pentru colectarea si scurgerea apelor pluviale;
-stagnarea apei provenite din precipitatii pe calea de rulare;

Obiectivele urmarite prin realizarea investitiei, respectiv obiectivele tehnice si obiectivele financiare, raspund obiectivului major care il reprezinta imbunatatirea conditiilor de circulatie (siguranta, viteza si confort) actuale pe drumurile existente pe teritoriul comunei Horea, conditie necesara pentru dezvoltarea socioeconomica a zonei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 27-28 mai 2023

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 27-28 mai 2023

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 27-28 mai 2023. Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu atenție și în limitele vitezei legale, dacă este neaparat nevoie să o facă, dacă nu, sunt rugați să respecte restricțiile de circulație impuse de autorități.

Amplasarea radarelor în perioada 27 -28 mai 2023

Elit - Gustul Desăvârșit

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj
Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu
Drumul Naţional 7 Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori
Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu
Drumul Naţional 75 – Câmpeni – Gârda – Arieşeni
Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa
Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor
Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian
Cugir – strada Victoriei
Ocna Mureş – Războieni – Noşlac


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare