Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO-VIDEO: Cele mai tari idei de afaceri ale unor elevi şi studenţi din Alba şi Cluj, prezentate la Târgul Regional de la Alba Mall

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Targul firmelor de exercitiu la Alba Mall003Peste 20 de firme din domenii variate, realizate de elevi şi studenţi din Aiud, Turda, Blaj şi Alba Iulia au fost prezentate joi la Alba Mall, în cadrul primei ediţii a Târgului Regional al firmelor de exerciţiu „Alba Carolina”. Viitorii oameni de afaceri au conceput şi pus în practică întreprinderi comerciale, gândite de ei la A la Z, începând de la nume, imagine, tipul de activitate, angajaţi, ţinute, etc. Că au fost produse împrumutate sau sponsorizate de firme, elevii s-au descurcat cum au ştiut ei mai bine pentru a ieşi în faţă cu ce e mai bun şi a demonstra că ideea lor de afacere este una posibilă de „pus pe picioare” cu adevărat.

Cei care au trecut joi pragul celui mai mare centru comercial din Alba Iulia au avut ocazia să vadă cum se prezintă firme de exerciţiu din diverse domenii de activitate precum organizări de evenimente, catering, pompe funebre, imobiliare, auto, cofetărie-patiserie şi turism. Elevii şi studenţii au încercat să convingă că firma lor este cea mai pregătită să ofere produsul sau serviciul căutat. Publicul a răsfoit cataloagele de produse, pliantele, a admirat standurile şi a încheiat chiar şi tranzacţii între ei.

La deschiderea evenimentului au participat profesori, reprezentanţi ai şcolilor, liceelor sau universităţii implicate în proiect dar şi autorităţi locale şi judeţene, printre care preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel şi viceprimarul municipiului Alba Iulia, Dorin Şerdean.

Targul firmelor de exercitiu la Alba Mall094„Mi s-a părut interesant faptul că aceşti tineri au fost sprijiniţi de firme, care înţeleg că i-au finanţat, ceea ce înseamnă că firmele respective sunt interesate de activitatea lor şi după ce nu vor mai fi elevi ai liceului, sunt interesaţi să aibă angajaţi bine pregătiţi, şi iată sunt alături de ei. … Este foarte important tot ce facem şi la cursuri dar mai important este cu ce venim în faţa cumpărătorilor sau viitorilor parteneri de afaceri, aşa că competenţa pe care o căpătaţi în astfel de competiţii, dar şi ce faceţi la şcoală ne ajută pe noi toţi să beneficiem, peste nu mult timp, de activitatea voastră, o activitate de calitate”, a spus preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel.

„Aveţi 26 de standuri foarte frumoase, o să fie greu pentru juriu să găsească câştigătorii. Aşa cum spunea şi domnul preşedinte Dumitrel, toţi participanţii sunteţi deja câştigători, dar aş merge mai departe şi totuşi vreau ca cel mai bun să câştige. Competiţia naşte progres şi este nevoie ca încă de la prima ediţie să creăm acest climat”,  a spus viceprimarul Dorin Şerdean.

În cadrul evenimentului, directorul Colegiului Economic „Dionisie Pop Marţian”, Dan Anca,  a ţinut să menţioneze că în urmă cu trei luni de zile, în cadrul unei Gale la Bucureşti,  colegiul lor a fost desemnat ca fiind şcoala cu cele mai bune rezultate obţinute la concursurile naţionale şi internaţionale.

„Am considerat că e momentul potrivit aici şi acum să prezint această plachetă, care tinde să pună în valoare munca pe care voi, dragii noştri elevi o faceţi cu aceste firme de exerciţiu, munca pe care o depuneţi la olimpiadele şi concursurile şcolare şi nu în ultimul rând să apreciez munca pe care colegii mei, profesorii o realizează cu voi. Acest premiu, e al vostru, dragi elevi, e al vostru dragii mei colegi”,  a spus acesta.

Targul firmelor de exercitiu la Alba Mall057Firmele prezentate în concurs au fost concepute de elevi de la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian”, Liceul Tehnologic „Ştefan Manciulea” Blaj, Colegiul „Emil Negruţiu” Turda, Colegiul Naţional „Bethlen Gabor” Aiud  şi studenţi de la Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia. Cele mai bune idei de afaceri vor fi premiate la finalul evenimentului.

Iată firmele de exerciţiu  prezentate în cadrul târgului:

„Art Book” şi  „Best Shop” de la Colegiul „Emil Negruţiu” din Turda; „Regional Travel” de la Colegiul Naţional „Bethlen Gabor”; „Fitting”, „Perfect car” şi „Pure Essential” de la Liceul Tehnologic „Ştefan Manciulea” din Blaj, „Ice Land” de la Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia şi „Aurul Apusenilor”, „Beauty Opportunities”, „Business Gifts”, „Corona”, „Delycia”, „Eco-Carn”, „Flory Group”, „Happiness”, „High Style”, „Hotel Kapital”, „Miss Stars”, „Mix Accessories”, „Nirvana”, „Photo Blitz”, „Season-Tour”, „Vittoria Ristorante Junior”, „Wedding Style”, „White Lady”, „Yume Tours” de la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” Alba Iulia.

Evenimentul a fost iniţiat şi organizat  organizat de Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” în parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Facultatea de Ştiinţe, cu sprijinul Consiliului Judeţean Alba, al Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia.

[nggallery id=1455]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Grevă la Registrul Comerțului. Nemulțumiți de salarii, angajații protestează începând de astăzi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Grevă la Registrul Comerțului. Nemulțumiți de salarii, angajații protestează începând de astăzi Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) intră joi în grevă japoneză, la nivel naţional, solicitând Guvernului demersuri urgente pentru majorarea salariilor cu 15%, ONRC fiind „instituţia publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiţie”, potrivit unui comunicat remis […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea