Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO| Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, ”îmbrățișată” de ”îngeri”. Lanț uman format din aproape 1.000 de copii

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aproape 1.000 de copii din județele Alba și Mureș, care sunt ocrotiți în aşezămintele sociale şi centrele educaţionale din Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, au înconjurat, îmbrățișați, joi, Catedrala Reîntregirii Neamului din Alba Iulia.

Copii ocrotiţi în aşezămintele sociale şi centrele educaţionale din Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia au sărbătorit, în 2 iunie, într-un mod unic şi inedit Ziua Internaţională a Copilului, și au organizat cea mai mare îmbrăţişare realizată de copii în România, potrivit Filantropiei Ortodoxe Alba Iulia.

imbratisare de ingeri01

Acțiunea s-a desfășurat sub genericul „Îmbrăţişare de îngeri”, iar copiii au purtat aripioare de îngeri și, ținându-se de mâini, au înconjurat Catedrala Ortodoxă. La final, ei au primit baloane, umplute cu heliu, pe care le-au lăsat, simultan, din mâini.

Programul a debutat, la ora 10.00, cu o slujbă Te Deum în Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei, la finalul căreia ierarhul le-a pus la suflet copiilor un cuvânt de învăţătură duhovnicească.

”Festivitatea de astăzi este o manifestare a prețuirii noastre pentru copiii din așezămintele sociale ale Arhiepiscopiei de Alba Iulia. Acordându-le acestora îngrijire și asistență socială avem convingerea că urmăm exemplul Mântuitorului Iisus Hristos care a zis: ”Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi, că a unora ca aceștia este împărăția Cerurilor”. Acestor copii, printre altele, li se oferă o bună educație care e fundamentală pentru formarea caracterului și personalității lor”, a spus ÎPS Irineu.

Programul a continuat cu o expoziţie cu lucrări artistice realizate de copiii din aşezămintele sociale din Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia.

””Îmbrățișare de îngeri” este un moment simbolic prin care aproape 1.000 de copii ocrotiți în așezămintele sociale și centrele educaționale din Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia au îmbrățișat Catedrala ”Reîntregirii Neamului”. Îmbrățișarea de îngeri este cea mai mare îmbrățișare realizată de copii în România este modul în care încercăm să le spunem acestor copii că trebuie să viseze și să spere pentru că Dumnezeu prin slujitorii săi de pe Pământ îi va ajuta să își modeleze sufletul de copil astfel încât să ajungă oameni mari și membri de seamă ai comunității”, a spus Dan Lungu, reprezentant al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Evenimentul a fost organizat de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă cu sprijinul Fundaţiei FAER Reghin. În cadrul acestuia au fost sărbătoriţi copiii ocrotiţi în aşezămintele sociale din cuprinsul Eparhiei de Alba Iulia, respectiv în judeţele Alba şi Mureş.

În prezent aproape 1.000 de copii din judeţele Alba şi Mureş sunt ocrotiţi sau beneficiază de servicii sociale şi educaţionale în cele aproximativ 45 de centre şi aşezăminte pentru copii susţinute de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia împreună cu Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

La nivelul eparhiei, în cele două judeţe, funcţionează 18 case de tip familial în care sunt ocrotiţi peste 250 de copii: un centru de formare a deprinderilor pentru viaţă independentă pentru 15 copii, 3 centre de zi pentru copii, 13 centre educaţionale, 7 centre de prevenire a abandonului şcolar, un centru rezidenţial  pentru 14 copii, două centre şcoală specială pentru 30 de copii cu dizabilităţi şi un centru de zi pentru copii antepreşcolari în care sunt ocrotiţi aproximativ 30 de copii. Centrele funcţionează în parteneriat cu Consiliile Judeţene Alba şi Mureş prin Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, dar beneficiază şi de sprijinul administraţiilor locale sau a altor parteneri precum Fundaţia FAER Reghin.

[nggallery id=2211]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea