FOTO/VIDEO: Bunicii Regelui Mihai au inaugurat Muzeul Casa Memorială Avram Iancu

Paul Voicu - Primar 2020

În aceste zile când România și-a redescoperit Regele și istoria adevărată a Casei Regale, se cuvine să reamintim faptul că bunicii Regelui Mihai, Regelele Ferdinand și Regina Maria, au adus multă bucurie și speranță și în Țara Moților, după Marea Unire.

ELIT

În anul 1919 Regele Ferdinand și Regina Maria au vizitat pentru prima data Țara Moților. În anul 1924, Regele Ferdinand și Regina Maria au vizitat din nou Țara Moților participând la Serbările centenarului nașterii lui Avram Iancu.

Mai întâi au fost la mormântul lui Avram Iancu de la Țebea apoi au urcat  pe Muntele Găina la ceremonia de sfințire a Crucii lui Avram Iancu și apoi, la finalul vizitei, au inaugurat Muzeul Casa Memorială Avram Iancu din Vidra de Sus.

Mihail David - 2020

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Fotografiile cu Regele și Regina României Mari stând în genunchi la Mormântul lui Avram Iancu de la Țebea trebuie să fie pentru toți românii și mai ales pentru oamenii politici, un model de smerenie și de cinstire a eroilor.

În calitate de moț și de deputat de Alba în Parlamentul României, doresc să aduc un omagiu Majestății Sale Regele Mihai și să-mi exprim speranța că exemplul său și al înaintașilor săi care au făcut România Mare va fi mereu cinstit și urmat cu demnitate și curaj.

Bunul Dumnezeu sa-i odihnească în pace! Bunul Dumnezeu să ocrotească România!

Corneliu Olar                                                                              

Deputat PNL de Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...