Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO-VIDEO: Bibliobusul, inedita bibliotecă pe roţi a CJ Alba a ajuns în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia. Lectură publică, spectacole surpriză şi atelier de creaţie

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Biblioteca mobila a CJ Alba in Piata Cetatii43Bibliobusul, vehiculul educaţional şi de animaţie culturală a Consiliului Judeţean Alba a ajuns vineri dimineaţa în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia. Sub deviza “Scriu sau recit de dragul tău…”, trecătorii şi nu numai au ocazia de a lua parte la un eveniment de lectură publică, în cadrul căruia pot citi şi chiar lua acasă volume cu tematici diferite sau se pot bucura de diverse spectacole surpriză, pregătite de “prietenii” bibliobusului –  Teatrul de Păpuşi “Prichindel”, Crucea Roşie Alba sau Centrul de Cultură “Augustin Bena”. De asemenea, cei mici, pe lângă faptul că pot asculta poezii, se pot bucura de un atelier de creaţie, unde pot realiza cu mânuţa lor mici cadouri pentru mămici. Bibliobusul va rămâne în Piaţa Cetăţii până vineri după-amiaza, la ora 19.00.

Proiectul Consiliului Județean Alba, de a aduce cartea cât mai aproape de public, cu ajutorul Bibliobusului – biblioteca mobilă a CJ Alba – continuă și în această săptămână. Astfel că, după ce magia cărţilor a fost dusă la Şcoala „Mihai Eminescu” din Ighiu, Școala Gimnazială  cu clasele I-VIII Câlnic şi la Centrul de Biblioteca mobila a CJ Alba in Piata Cetatii36zi pentru persoane vârstnice din Alba Iulia, Bibliobusul a poposit vineri dimineaţă în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia. Sute de volume aşteaptă consumatorii de lectură pe rafturi. Trecătorii  pot socializa în interiorul bibliotecii şi să-şi aleagă o carte pe “gustul” lor.  În plus, sunt pregătite şi surprize. Potrivit organizatorilor, în cursul zilei de astăzi voluntarii de la Crucea Roşie vor oferi lecţii teoretice şi demonstraţii de prim ajutor, iar actorii de la Teatrul “Princhindel” au pregătit momente de mimă. O surpriză au şi cursanţii Centrului de Cultură “Augustin Bena” Alba.

“Pur şi simplu vrem să vedem dacă noi prin noi putem să ne aducem bucurie în viaţă. Cam acesta este scopul nostru. Să fie toată lumea fericită, să aibă acces la informaţie. Având în vedere că suntem la prima acţiune organizată ad hoc, Biblioteca mobila a CJ Alba in Piata Cetatii31publicul nu ştie despre ea. Nu am popularizat foarte tare pentru că se adresează exact trecătorilor din această zi. Vrem să bucurăm publicul cu prezenţa noastră. Este ceva inedit în Alba Iulia, iar din câte ştim nu s-a mai făcut aşa ceva. Invităm femeile, dacă doresc de ziua lor să dedice un crâmpei de dragoste prin confecţionarea unei inimioare sau să recităm o poezie împreună. Dacă au creaţii pot să vină să le citească chiar aici. Am spus că se doreşte a fi o lectură publică” , a declarat Gabriela Hale de la CJ Alba,  cea care întâmpină cu mare drag trecătorii.

Totodată, aceasta a mai precizat că vor fi prezenţi astăzi aici şi “prieteni” colaboratori cu bicilete pentru doamne şi domnişoare. “Dacă domnii doresc să ne plimbe astăzi cu bicicletele va fi, la fel, ceva inedit”, a spus Gabriela Hale.

 Există şi un jurnal al bibliobusului, acolo unde cei care îl vizitează pot lăsa impresii sau chiar sugestii legate de această iniţiativă.

Albaiulienii de toate vârstele şi-au făcut apariţia încă de la orele dimineţii, îmbrăţişând cu drag această acţiune culturală.

Proiectul Bibliobusului a luat naștere în urma parteneriatului existent între județul Alba și Departamentul La Manche din Franța, vehiculul fiind donat cu titlu gratuit de partenerii francezi, în anul 2011. Bibliobusul este utilizat, în principal, pe trei axe: bibliotecă mobilă; vehicul educațional; vehicul de animație culturală, fiind implicat în programele și acțiunile culturale ale Consiliului Județean Alba.

Evenimentul se desfăşoară cu cu sprijinul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” și al Centrului de Cultură „Augustin Bena”.

[nggallery id=1237]

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea