Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: Bătaie cu răngi şi bâte, în plină stradă, la Târgu Neamţ. Polițiștii au recurs la focuri de armă pentru a opri violenţele

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Scene de-o violență ieșită din comun în orașul Târgu Neamț, unde a avut loc o bătaie mai ceva ca-n filme în noaptea de joi spre vineri, în zona Liceului ”Vasile Conta”, din oraş.

Zece persoane au fost reţinute în urma unei bătăi cu furci şi topoare între două clanuri de romi la Târgu Neamţ. Singurul poliţist aflat iniţial la faţa locului a încercat să aplaneze conflictul, chiar a tras cinci focuri de avertisment în plan vertical, dar oamenii nu au fost impresionaţi.

https://www.youtube.com/watch?v=bmyofu_xFFk&feature=youtu.be

Bătaia cu bâte, furci, topoare, răngi, sticle şi pietre a avut loc pe strada Radu Teoharie, în zona Liceului ”Vasile Conta”, din oraşul Târgu Neamţ, în noaptea de joi spre vineri. Zona a fost transformată într-un adevărat câmp de război, unde zeci, chiar sute de indivizi, de la minori până la vârstnici s-au înarmat cu bâte, coase și topoare ca sa-și facă singuri dreptate. Se pare că este un scandal care arde mocnit de ieri, între romii din cartierul Tăbăcari și cei din Vânători- Neamț.

Târgoveții care se aflau pe stradă la momentul izbucnirii bătăii au fugit cât mai departe posibil. Romii au spart tot ce-au găsit în cale, de la scări ale magazinelor până la mașinile parcate.

În cele din urmă, la fața locului au ajuns polițiștii… puteai să-i numeri pe degete. În timpul conflictului, un rom era cât pe ce să dea cu toporul în cap unui polițist.

Bătaia generală a avut loc în reprize, durând peste 15 minute, iar, în tot acest timp, membrii clanurilor rivale de romi îşi aruncau invective şi înjurau.

La un moment dat, un poliţist sosit la faţa locului a acţionat de unul singur, s-a interpus între clanurile rivale şi a tras chiar şi cinci focuri de avertisment în plan vertical, pentru a calma spiritele, dar „combatanţii”, printre care se aflau şi femei, nu au părut a fi foarte impresionaţi.

Ulterior, la faţa locului au ajuns şi „mascaţii”, care i-au determinat pe romi să fugă.

Din primele informaţii reiese faptul că întreg conflictul ar fi pornit de la faptul că un băiat a fugit cu o fată din clanul rival. În conflict au fost implicate peste 20 de persoane.

Sursa: ziarpiatraneamt.ro, mediafax.ro

[nggallery id=5892]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea