FOTO/ VIDEO: Avocatul Ioan Rus distins cu titlul de Decan de Onoare al Baroului Alba, cu prilejul ședinței Casei de Asigurări și Adunării avocaților din Alba

Sâmbătă, 28 ianuarie 2017, la Ballroom Alba Mall au avut loc adunarea generală a membrilor Filialei Alba a Casei de Asigurări a Avocaților (CAA) și adunarea generală ordinară a membrilor Baroului Alba. În cadrul întâlnirii, avocatul Ioan Rus a fost distins cu diploma de Decan de Onoare.

adunare generala Barou Alba019

INFORMARE COVID-19

”Apreciez încrederea colegilor mei. Eu nu am făcut altceva decât, în calitate de cetățean al județului Alba, locuitor al municipiului Alba Iulia și în calitate de avocat, prin funcțiile pe care le-am avut și cu ajutorul Baroului de Avocați Alba, să facem ceva ca noi, avocații, să fim luați în seamă, să fim apreciați și să contribuim prin ceea ce facem la apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor. Am considerat că municipiul Alba Iulia este o altă Capitală a României, este prima Capitală și aici trebuia să dezvoltăm instituțiile, inclusiv o Curte de Apel de care să putem beneficia, spre supărarea vecinilor noștri din Sibiu, care își doreau foarte mult să aibă o Curte de Apel lângă Sibiu. Rămân în continuare același coleg al dumneavoastră și în limita timpului și a sănătății mele, sper să continuăm să facem împreună lucruri bune pentru cetățenii noștri, pentru noi și pentru familiile noastre”, a spus avocatul Ioan Rus.

Pe lângă temele aflate pe ordinea de zi, care a cuprins raportul de activitate al consiliului baroului şi decanului, de gestiune curentă şi de gestionare a patrimoniului baroului în anul 2016; raportul Comisiei de cenzori privind verificarea activităţii de gestiune curentă şi gestionare a patrimoniului Baroului Alba în anul 2016; proiectul Hotărârii nr. 1 privind descărcarea Consiliului Baroului Alba cu privire la activitatea şi gestiunea sa în anul 2016; proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli al Baroului Alba în anul 2017 şi a Hotărârii nr. 2, de aprobare a acestuia a avut loc alegerea delegaţilor la Congresul Avocaților din luna martie 2017, fiind desemnați să participe avocații Ioan Rus și Constantin Cojan.

De asemenea, s-a luat decizia ca Alba Iulia să devină Centru de pregatire profesionala la INPPA pe 3 județe, cursurile urmând să înceapă din luna aprilie. A mai fost aprobată propunerea ca Baroul Alba să editeze cărți avându-i ca subiect pe avocații Ruben Patița și Ioan Pop, sau având ca temă ”Avocații și Marea Unire” – volum ce va fi editat împreună cu avocații din Basarabia. Totodată, s-a luat hotărârea de a se pune în vânzare cărți de specialitate, la sediul Baroului din Alba Iulia.

În cadrul întâlnirii, s-a mai solicitat să se faca demersuri pentru ca dosarele aflate pe rolul Curților de Apel să poată fi accesate, prin internet, de oriunde, după modelul pus în practică de Curtea de Apel Cluj.

Înaintea desfășurării adunării generale a membrilor Baroului Alba, a avut loc adunarea generală a membrilor Filialei Alba a Casei de Asigurări a Avocaților (CAA).

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Oameni de seama 28 ianuarie 2017 at 18:09

Pentru cei care nu stiu asta, domnul avocat Ioan Rus are si meritul infiintarii Curtii de Apel Alba, a Universitatii 1 Decembrie 1918 si multe altele. Cinste lui !

Ioan Moldovan 28 ianuarie 2017 at 19:49

Felicitari d- le avocat si sper ca acum nu va ganditi la pensionare

pilu 28 ianuarie 2017 at 20:56

Avocatul iese la pensie cand vrea el. Nimeni nu-i interzice sa profeseze si dupa iesirea la pensie.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...