FOTO, VIDEO: Angajați din Primăria Sohodol au transportat produse vitale vârstnicilor din satele izolate ale comunei

Zilele trecute, mai mulți angajați ai Primăriei Sohodol s-au deplasat în câteva din satele izolate de pe raza comunei pentru a aproviziona cu produse de strictă necesitate pe persoanele în vârstă ce nu s-au putut deplasa la magazinele alimentare situate la mare distanță de casă.

Vârstnicii ajutați de aceștia nu au putut pleca de acasă datorită zăpezii troienite, problemelor de sănătate sau din cauza restricțiilor impuse de ordonanțele militare privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, astfel încât au cerut ajutorul administrației publice locale pentru a le aduce acasă alimente de strictă necesitate sau medicamente.

Prezentând acțiunile în ordine cronologică, șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Sohodol împreună cu alți funcționari din primărie s-au deplasat marți, 24 martie, cu produse de strictă necesitate la 3 familii de vârstnici din satul Luminești, aflat la o altitudine de peste 1000 metri. Deși cei de la primărie au pornit cu un autoturism de teren cu tracțiune 4×4 echipat cu cauciucuri de iarnă, ultima parte a drumului au trebuit să o parcurgă pe jos până la casele celor vârstnici pentru că nu au reușit să traverseze prin zăpada viscolită care s-a depus pe drum comunal de acces din satul Valea Verde. Ulterior, angajații primăriei s-au deplasat și la alți vârstnici din satele Morărești, Vlădoșești, Poiana Sohodol și Burzonești, acele persoane fiind altfel nevoite să depună eforturi considerabile pentru a se deplasa la magazinele din apropiere, aflate la distanțe mai mici sau mai mari, pentru a-și procura alimente necesare traiului zilnic.

INFORMARE COVID-19

Primarul Sorin Constantin Corcheș a menționat faptul că alături de el, ceilalți angajați din cadrul administrației publice locale care s-au deplasat în satele comunei pentru a-i ajuta pe cei vârstnici au fost viceprimarul Vasile Brezeștean, Cristian Berindeie – șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, Daniel Nicolae Furdui și asistenta Maria Furdui.

Vârstnicii din satele izolate ale Apusenilor sunt cu siguranță persoanele cele mai afectate de restricțiile de circulație impuse prin ordonanţele militare emise de Ministerul Afacerilor Interne privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, pentru că se deplasează foarte greu din cauza problemelor de sănătate și bătrânețe, iar de aceea aceștia au nevoie de atenție specială atât din partea administrațiilor publice locale cât și din partea altor instituții responsabile ale statului pe perioada stării de urgență.

Ovidiu CULDA

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Lasă un comentariu

• Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea datelor dvs. pe acest site web.


NOTĂ: Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lăsați. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a comenta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul ziarulunirea.ro nu raspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...