Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO, VIDEO: Angajați din Primăria Sohodol au transportat produse vitale vârstnicilor din satele izolate ale comunei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Zilele trecute, mai mulți angajați ai Primăriei Sohodol s-au deplasat în câteva din satele izolate de pe raza comunei pentru a aproviziona cu produse de strictă necesitate pe persoanele în vârstă ce nu s-au putut deplasa la magazinele alimentare situate la mare distanță de casă.

Vârstnicii ajutați de aceștia nu au putut pleca de acasă datorită zăpezii troienite, problemelor de sănătate sau din cauza restricțiilor impuse de ordonanțele militare privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, astfel încât au cerut ajutorul administrației publice locale pentru a le aduce acasă alimente de strictă necesitate sau medicamente.

Prezentând acțiunile în ordine cronologică, șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Sohodol împreună cu alți funcționari din primărie s-au deplasat marți, 24 martie, cu produse de strictă necesitate la 3 familii de vârstnici din satul Luminești, aflat la o altitudine de peste 1000 metri. Deși cei de la primărie au pornit cu un autoturism de teren cu tracțiune 4×4 echipat cu cauciucuri de iarnă, ultima parte a drumului au trebuit să o parcurgă pe jos până la casele celor vârstnici pentru că nu au reușit să traverseze prin zăpada viscolită care s-a depus pe drum comunal de acces din satul Valea Verde. Ulterior, angajații primăriei s-au deplasat și la alți vârstnici din satele Morărești, Vlădoșești, Poiana Sohodol și Burzonești, acele persoane fiind altfel nevoite să depună eforturi considerabile pentru a se deplasa la magazinele din apropiere, aflate la distanțe mai mici sau mai mari, pentru a-și procura alimente necesare traiului zilnic.

YouTube video

Primarul Sorin Constantin Corcheș a menționat faptul că alături de el, ceilalți angajați din cadrul administrației publice locale care s-au deplasat în satele comunei pentru a-i ajuta pe cei vârstnici au fost viceprimarul Vasile Brezeștean, Cristian Berindeie – șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, Daniel Nicolae Furdui și asistenta Maria Furdui.

Vârstnicii din satele izolate ale Apusenilor sunt cu siguranță persoanele cele mai afectate de restricțiile de circulație impuse prin ordonanţele militare emise de Ministerul Afacerilor Interne privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, pentru că se deplasează foarte greu din cauza problemelor de sănătate și bătrânețe, iar de aceea aceștia au nevoie de atenție specială atât din partea administrațiilor publice locale cât și din partea altor instituții responsabile ale statului pe perioada stării de urgență.

Ovidiu CULDA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea