FOTO, VIDEO: Altețea Sa Margareta și Familia Regală, la Alba Iulia. Călătoria cu trenul regal onorează memoria celor care au realizat Marea Unire

Paul Voicu - Primar 2020

Familia Regală a ajuns în gara Alba Iulia la 1 Decembrie 2018, la ora 9.30. Călătoria Familiei Regale cu Trenul Regal onorează memoria celor care au realizat Marea Unire, la 100 de ani de la înfăptuirea marelui ideal național.

Cu ocazia Centenarului Marii Uniri, Altețea Sa Margareta, Custodele Coroanei române și Alteța Sa Regală Principele Radu au călătorit la Alba Iulia cu Trenul Regal. Alături de ei s-au aflat și ASR Principesa Elena și soțul ei, ES dl Alexander Nixon, ASR Principesa Sofia și ASR Principesa Maria.

ELIT

Familia Regală a fost întâmpinată la Gara Alba Iulia de autoritățile locale și de locuitori ai municipiului Marii Uniri. Altețea Sa Margareta și Principele Radu, alături de ceilalți membri ai Familiei Regale, au participat, de la ora 10.00, la un Te Deum oficiat la Catedrala Încoronării, iar la ora 15.30 vor participa la ceremonia militară din Bulevardul 1 Decembrie 1918.

Trenul Regal a fost remorcat de locomotiva cu abur Pacific 231.065, construită în anul 1922. Restaurarea ei a fost efectuată, cu multă migală și efort, de Ministerul Transporturilor, special pentru sărbătoarea Centenarului Marii Uniri.

Mihail David - 2020

 

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...