Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO: Altețea Sa Margareta și Familia Regală, la Alba Iulia. Călătoria cu trenul regal onorează memoria celor care au realizat Marea Unire

Ziarul Unirea

Publicat

în

Familia Regală a ajuns în gara Alba Iulia la 1 Decembrie 2018, la ora 9.30. Călătoria Familiei Regale cu Trenul Regal onorează memoria celor care au realizat Marea Unire, la 100 de ani de la înfăptuirea marelui ideal național.

Cu ocazia Centenarului Marii Uniri, Altețea Sa Margareta, Custodele Coroanei române și Alteța Sa Regală Principele Radu au călătorit la Alba Iulia cu Trenul Regal. Alături de ei s-au aflat și ASR Principesa Elena și soțul ei, ES dl Alexander Nixon, ASR Principesa Sofia și ASR Principesa Maria.

Familia Regală a fost întâmpinată la Gara Alba Iulia de autoritățile locale și de locuitori ai municipiului Marii Uniri. Altețea Sa Margareta și Principele Radu, alături de ceilalți membri ai Familiei Regale, au participat, de la ora 10.00, la un Te Deum oficiat la Catedrala Încoronării, iar la ora 15.30 vor participa la ceremonia militară din Bulevardul 1 Decembrie 1918.

Trenul Regal a fost remorcat de locomotiva cu abur Pacific 231.065, construită în anul 1922. Restaurarea ei a fost efectuată, cu multă migală și efort, de Ministerul Transporturilor, special pentru sărbătoarea Centenarului Marii Uniri.

[nggallery id=6506]

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Proiectil exploziv din al doilea Razboi Mondial, fără focos, asanat la Cugir de echipa pirotehnică a ISU Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Proiectil exploziv din al doilea Razboi Mondial, fără focos, asanat la Cugir de echipa pirotehnică a ISU Alba Un proiectil exploziv din al doilea Razboi Mondial, fără focos, a fost asanat la Cugir de echipa pirotehnică a ISU Alba. Citește și: FOTO UPDATE Proiectil descoperit într-un sat din comuna Valea Lungă. Pompierii din Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea