Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO-VIDEO: Alba Iulia Music and Film Festival a debutat spectaculos, cu Garda Romană, jonglerii cu foc și primele proiecții în Piaţa Cetăţii

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cea de-a doua ediţie a Alba Iulia Music and Film Festival a debutat, joi seara, în forţă, cu un spectacol al Gărzii Romane de la Apulum în Piaţa Cetăţii. Timp de patru zile, cei prezenţi în oraşul Marii Uniri vor avea parte de un adevărat regal de filme şi muzică bună.

Filme, documentare despre viaţa artiştilor, musical-uri, concerte, spectacole şi câteva dintre cele mai bune pelicule româneşti din toate timpurile, acestea sunt câteva dintre vedetele festivalului.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Startul festivalului de muzică și film din Cetatea Alba Carolina a fost dat de către personaje din istoria oraşului – Garda Romană, care au prezentat câteva secvenţe din flimul „Dacii” a lui Sergiu Nicolăescu. În „fotoliul de acasă „, Tudor Roşu a fost cel care a derulat, cu pauze şi reluări, câteva lupte ale dacilor şi romanilor.

 Imediat după spectacolul oferit de Garda Romană, pe scena din Piaţa Cetăţii a urcat orchestra de suflători „Valahia”, formată în exclusivitate din artiști care utilizează instrumente de suflat.  Cei prezenţi aici au putut asculta teme de pe coloanele sonore ale unor filme celebre.

Spectacolul a continuat cu trupa Crispus, specialiști în acrobații cu focul și efecte pirotehnice. Mai bine de 15 minute, aceştia au încântat privirile  sutelor de albaiulieni prezenţi cu un show spectaculos de acrobaţii cu foc. De la înființarea trupei, în 2003, Crispus dovedește că focul poate fi artă sau sport extrem – dar nu joacă. Spectacolul lor, s-a numit„Arta Focului / The Art of Fire”, şi a combint elemente acrobatice și jonglerii cu efecte speciale unice în România: „Pot spune că nu jonglăm doar cu focul. Nu suntem fachiri sau circari, ci ne place să ne jucăm cu focul și ducem focul înspre artă. De altfel, noi nici nu folosim doar focul – includem în spectacol și efecte pirotehnice, pe care alții în România nu le au”, spune Rareș Helici, reprezentantul Crispus.

Seara s-a încheiat în Piața Cetății cu proiecția unuia dintre puținele musical-uri românești: „În fiecare zi mi-e dor de tine”, producție 1987 regizată de Gheorghe Vitanidis, cu o distribuție de excepție: Alexandru Arșinel, Stela Popescu, Nae Caranfil, Jean Constantin, Iurie Darie, Marin Moraru, Florin Piersic și Emilia Popescu sunt câteva dintre numele pe care spectatorii le-au recunoscut cu siguranță.  Filmul ne arată cum o melodie poate fi o armă în a câștiga grațiile unei femei: însărcinat să inaugureze cu un spectacol arena Teatrului Nostru, tânărul Radu și-o dispută pe studenta Irina de la Conservator cu Laurențiu, care are nevoie de ea la revista la care lucrează. Disperat de refuzul ei inițial, Radu apelează la muzică: mai precis, la amicul său Gelu, care îi compune ceea ce azi am numi un hit, dar care pe atunci avea mai melodiosul nume de „șlagăr”.

Cei care au dorit să intre în atmosfera de festival mai repede, au putut urmări de la ora 16.00, scurtmetraje româneşti din programul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) 2013, la Palatul Principilor.

Acesta e doar începutul, aşadar nu rataţi, poftiţi în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia! Veţi avea parte de cele mai bune filme şi muzică de calitate.

 Vă prezentăm mai jos foto-video din prima zi a festivalului:

[nggallery id=192]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Mesaje de Paște 2024. Cele mai frumoase texte cu URARI creștine pe care le poți trimite prin SMS cu ocazia sărbătorilor pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cele mai frumoase și simple mesaje de Paște creștine. URARI și FELICITARI de Pastele 2024. Scurte mesaje pentru prieteni, profesori, colegi, pe care le puteți transmite prin SMS de Sfintele Paști Romanii trimit, rudelor și prietenilor, cu ocazia sărbătorilor de Paște milioane de mesaje simple prin SMS. Iată mai jos ce mesaje de Paşte poţi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea