Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Curier Județean

FOTO/ VIDEO: Alba Iulia, lider de parteneriat în proiectul City-as-a-Startup, îi învaţă pe europeni cum să îşi construiască brandurile de oraş

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Progresele considerabile făcute de administraţia din Alba lulia în definirea și construirea brandului de oraş au atras atenţia Comisiei Europene. Rezultatul s-a concretizat în proiectul “City-as-a-Startup, City branding strategies & smart city technologies”, implementat de administraţia locală din Alba lulia, ca lider de proiect, împreună cu partenerii săi europeni.

”Find your greatness” este deviza sub care se desfăşoară toate activităţile proiectului. Alba lulia, primul oraş din Romania care şi-a construit, definitivat şi implementat un manual profesional de brand, va transfera cunoştinţele sale, pas cu pas, către partenerii europeni implicaţi, astfel încât aceştia să îşi poată construi, la rândul lor, o strategie de brand puternică, personalizată.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul beneficiază de finanţare nerambursabilă europeană în cadrul programului URBACT III iar în prima sa fază, deja aprobată şi finanţată, alături de Alba lulia, ca lider al reţelei de transfer, mai sunt incluse, ca beneficiari, oraşele Perugia, din Italia şi Braganca, din Portugalia. În faza a doua a proiectului se vor alătura proiectului oraşele Varna (Bulgaria), Limerick (Irlanda), Teguise City din Insulele Canare, Districtul 22 din Budapesta şi Wroclaw Agglomeration Development Agency din Polonia.

Pe o perioadă de 30 de luni reprezentanţi ai municipalităţii din Alba lulia împreună cu reprezentanţi ai presei locale şi alţi parteneri direct implicaţi în procesul de branding şi promovare vor face o serie de vizite de lucru în oraşele partenere europene pentru a transfera personalizat bunele practici implementate deja la Alba lulia. Pe de altă parte, managerii oraşelor europene partenere vor veni la Alba lulia şi vor învăţa cum un oraş-startup îşi poate construi în timp scurt o strategie de brand, un manual de brand şi un plan de dezvoltare a brandului pe termen lung. Ei vor afla direct de la sursă cum se construieşte un proiect integrat de smart city, prin care soluţii inteligente să facă viaţa cetăţenilor şi interacţiunea cu managementul oraşului mai uşoară, vor învăţa cum să comunice cu cetăţenii, turiştii, investitorii, cum să creeze cu costuri mici campanii de promovare turistică cu impact global şi cum să prezinte investitorilor o viziune care să îi inspire să investească în oraşul lor. De asemenea vor replica la nivelul oraşelor pe care le reprezintă acele bune practici care sunt transferabile comunităţii locale.

Reprezentanţii oraşelor şi organizaţiilor cuprinse în ambele faze ale proiectului City-as-a- Startup, împreună cu reprezentanţii Programului de finanţare URBACT III s-au întâlnit, în perioada 4-6 septembrie, la Alba lulia, pentru un prim demers comun în dezvoltarea strategiilor de brand.

„Indiferent cât de mari îţi sunt planurile sau cât de departe ai ajuns cu transpunerea lor în realitate, e esenţial sâ nu uiţi de unde ai plecat. Şi sâ te raportezi continuu la cei mici. De aceea cred câ e mai mult decât binevenită această comparaţie, între oras si un startup, cu întregul proiect generat de ideea iniţială. Văd in „City-as-a-startup” o întoarcere la fundament si, în acelaşi timp, un instrument extrem de eficient de autocontrol. Pentru că oricât de mare ar fi ajuns o organizaţie – în cazul nostru o administraţie – valorile primordiale sunt exact aceleaşi pe care le adoptă şi un startup, orice startup. Evident ca există şi un sentiment de mândrie pură prin faptul că Alba lulia, mulţumită experienţei sale relevante în city branding, a fost aleasă ca lider al acestui proiect, care aduce împreună opt oraşe europene. Suntem bucuroşi să le împărtăşim din expertiza noastră şi să le aratăm că se pot face lucruri mari şi pentru oraşe mici si medii” a declarat Nicolaie Moldovan, city manager al Municipiului Alba lulia, coordonatorul proiectului.

La rândul său, primarul Mircea Hava s-a arătat încântat de recunoaşterea europeană a eforturilor făcute de administraţia locală în ultimii peste 10 ani: „Normal că eşti mândru, ca român, când vezi că Europa te percepe nu doar ca pe egalul ei ci, mai mult, ca pe unul de la care ea însăşi recunoaşte că are ceva de învăţat. E o dovadă bună că „eleva” Alba lulia şi-a făcut foarte bine temele din 2007 încoace, şi-a învăţat perfect fiecare lecţie iar acum s-a transformat în „profa de europeană” şi că e capabilă să îi înveţe şi pe alţii cum se poate evolua de la un oraş menţionat în presă cam o dată pe an, de ziua naţională, la o prezenţă constantă şi consistentă în media dar mai ales în sectorul economic, în mediul de business”.

Valoarea totală a proiectului „City-as-a-startup” aprobată pentru faza 1 este de 75,960.00 €, bugetul alocat pentru Municipiul Alba lulia fiind de 46,520.00 €, din care 2 % reprezintă cofinanţarea din partea municipalităţii. Bugetul total al proiectului acoperind faza 1 şi 2 va fi de 600.000 euro dacă proiectul va fi desemnat câştigător în data de 4 decembrie 2018.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO VIDEO| Festivalul Roman Apulum 2022: Darius Măcinic, gladiatorul „Dareos” de la Ludus Apulensis și-a lansat cartea Eclipsă totală, din trilogia Trăiri si Cugete sub Eclipsă de Lună

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Festivalul Roman Apulum 2022: Darius Măcinic, gladiatorul „Dareos” de la Ludus Apulensis și-a lansat cartea Eclipsă totală, din trilogia Trăiri si Cugete sub Eclipsă de Lună

Vineri, în prima zi a Festivalului Roman Apulum, de la ora 20.00 a avut loc lansarea de carte a lui Darius Măcinic, gladiatorul Dareos de la Ludus Apulensis.

CITEȘTE ȘI: Festivalul Roman Apulum, 12-15 august 2022 – PROGRAM: Lupte între daci și romanii, ateliere meșteșugărești, muzică și paradă de noapte cu torțe

În fața unei audienței numeroase și pe acordurile muzicii Laurei Orian acesta a prezentat Volumul I, Eclipsă totală din trilogia Trăiri si Cugete sub Eclipsă de Lună.

Elit - Gustul Desăvârșit

Un moment inedit a avut loc la reprezentația trupei Ludus Apulensis, când gladiatorul Dareos a fost dezechipat de hainele de gladiator și a fost îmbrăcat cu un costum fiind escortat de romani pana la locația unde și-a prezentat cartea și a dat autografe.

„Vreau să îi mulțumesc lui Darius pentru faptul că, prin poeziile lui, mi-a stârnit și mie apetitul de a scrie și mai ales de a cânta în românește; este minunat că, la orice pagină i-aș deschide cartea, pot găsi o anumită emoție care să mă provoace să creez o muzică, să conturez o linie și să mă inspire să transform în povestea mea, versurile și trăirile sale”, a transmis Laura Orian.

În cuvintele autorului, Eclipsă totală este o prezentare de trăiri și cugete sub eclipsă de Lună, o lansare de carte, un volum de sentimente puse pe file albe de subsemnatul, o trecere de la gladiator la persoana interioară.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Drumul care va scurta distanța dintre Ciugud și Alba Iulia, pe ultima sută de metri: Se fac ultimele finisaje la sensul giratoriu de la Șeusa

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

FOTO| Drumul care va scurta distanța dintre Ciugud și Alba Iulia, pe ultima sută de metri: Se fac ultimele finisaje la sensul giratoriu de la Șeusa

În scurt timp se va da drumul circulației pe noul pod peste râul Mureș de la Șeușa, scurtându-se astfel distanța dintre Ciugud și Alba Iulia. Astăzi se lucra la asfaltări în sensul giratoriu din zona localității Șeușa.

„S-a lucrat cu spor și astăzi la sensul giratoriu din zona localității Șeușa, care asigură accesul spre noul pod peste Râul Mureș. Acestea sunt printre ultimele finisaje și în curând vom recepționa lucrarea.

Vă rugăm să circulați cu atenție în zona unde se efectuează lucrări și să nu ignorați semnalizarea temporară.

Elit - Gustul Desăvârșit

În speranța că veți mai suporta puțin disconfortul creat de aceste lucrări, vă mulțumim!”, au transmis reprezentanții primăriei Ciugud.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Jandarmii din Alba vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentele din minivacanța de sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
Jandarmii din Alba vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentele din minivacanța de sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului”

În minivacanța prilejuită de sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului”, pentru siguranța tuturor celor care vor participa la evenimentele desfășurate pe raza județului, Jandarmeria Alba va intensifica acțiunile specifice de asigurare și menținere a ordinii și siguranței publice și va desfășura activități de prevenire și combatere a fenomenelor infracționale și contravenționale în zona destinată acestor activități.

dariusandrei.ro

În perioada 12-15 august colegii noștri vor asigura ordinea și siguranța publică la manifestările cultural-artistice desfășurate pe raza județului Alba, dintre care amintim „Roșia Montană ALIVE”, „Festivalul Double Rise”, „Festivalul de voie bună de la Știubei”, Festivalul Roman Apulum în Cetatea Alba Carolina, „Zilele Comunității Maghiare din Mirăslău”, ” Fii Satului Șona”, ” Fii Satului Stremț”, ” Fii Satului Bucium” și ” Mărie dragă Mărie” în localitatea Vințu de Jos.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, luni, 15 august, jandarmii vor fi prezenți pentru buna desfășurare a manifestărilor religioase prilejuite de sărbătoarea “Adormirii Maicii Domnului” la hramul Mănăstirii Dumbrava, hramul Mănăstirii Rîmeț, hramul Mănăstirii Oașa, și la bisericile din Alba Iulia, Cugir și Blaj.

Pentru evitarea incidentelor nedorite și a oricăror situații de natură să tulbure ordinea publică, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Avram Iancu“ Alba le recomandă persoanelor care participă la aceste activități:

– să respecte măsurile stabilite de organizatori precum și indicațiile și îndrumările jandarmilor;
– să evite implicarea în conflicte de orice natură;
– să acorde o atenție deosebită bunurilor și obiectelor personale (genți, poșete, bagaje etc.);
– totodată părinții sunt rugați să supravegheze cu atenție sporită copiii;

De asemenea în această perioadă, jandarmii montani vor acționa zilnic în sprijinul turiștilor din zona stațiunilor Șugag, Arieșeni și Roșia Montană, fiind pregătiți să intervină atunci când situația o impune. Pe această cale jandarmii montani îi sfătuiesc pe iubitorii muntelui să țină cont de o serie de recomandări, cum ar fi:

— să consulte prognoza meteorologică înainte de a pleca în drumeții;
— să se informeze asupra itinerarului propus, gradului de dificultate, condițiile climatice locale;
— să aibă echipament adecvat zonei de munte, lanternă, rucsac și trusă de prim ajutor;
— să folosească numai traseele marcate și să urmărească marcajele de pe traseu;
— să solicite sprijinul Jandarmeriei Montane, apelând numărul unic de urgență 112, specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunță, câte persoane au nevoie de ajutor și detalii ale locului unde sunt persoanele aflate în dificultate.

În cazul în care sunteți martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială, solicitați ajutorul forțelor de ordine sau apelați numărul unic de urgență 112.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea