Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Acțiune a polițiștilor din Alba Iulia, pentru combaterea abaterilor la regimul rutier de natură a distrage atenția de la conducere

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

În perioada 16-22 septembrie 2021, la nivel european, se desfășoară operațiunea „Focus on the road”, înscrisă în Programul Operațiunilor Europene 2021 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), al cărei obiectiv principal este reprezentat de combaterea abaterilor la regimul rutier de natură a distrage atenția de la conducere, având în vedere pericolul în care este pusă siguranța deplasării pe drumurile publice.

În acest context, polițiștii rutieri din județul Alba desfășoară acțiuni pentru reducerea numărului accidentelor de circulație și ale consecințelor negative generate de acestea.

Polițiștii urmăresc combaterea efectuării de către conducătorii de vehicule a unor activități de natură a le distrage atenția în timpul condusului, combaterea nerespectării regimului legal de viteză, dar și a conducerii vehiculelor sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

YouTube video

Proiectul ROADPOL – Safety Days își propune ca ziua de 21 septembrie 2021 să devină o zi fără persoane decedate din cauza accidentelor rutiere, pe drumurile din Europa.

Menționăm faptul că, în județul Alba, de la începutul anului 2021 s-au produs 47 accidente rutiere grave, cu 23 mai puține față de aceeași perioadă a anului trecut. Aceste au fost soldate cu decesul a 5 persoane și rănirea gravă a 44 de persoane.

YouTube video

Pentru deplasarea în condiții de siguranță, polițiștii vă recomandă:

• Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum și de trafic!
• Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!
• Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!
• Nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice!
• Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă!
• Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!
• Nu utilizați telefoanele mobile în timpul conducerii, cu excepția opțiunii ”mâini libere ”!
• Nu lăsați liber în timpul conducerii volanul, ghidonul sau maneta de comandă a autovehiculului!
• Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident!
• Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacelor de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 19 MAI 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS

Ziarul Unirea

Publicat

în

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 19 MAI 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS Mai multe instituţii publice din Alba anunță posturi vacante la data de 19 MAI 2024 și organizează concursuri în următoarea perioadă. Pentru ocuparea posturilor, candidaţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea