FOTO, VIDEO| Accident TERIBIL la Mina Uricani: Doi muncitori sunt prinși sub câteva tone de moloz, după ce un turn de extracție s-a prăbușit

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Un accident cumplit a avut loc miercuri dimineața la Mina Uricani, unde doi muncitori sunt prinși sub câteva tone de moloz, după ce un turn de extracție s-a prăbușit.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Reprezentanții Ambulanței din Hunedoara intervin la Mina Uricani, unde s-a produs un accident de muncă și cel puțin două persoane au fost prinse sub dărâmături. Accidentul a avut loc la suprafață, nu în subteran.

Primele informații arată că s-a prăbușit un turn de extracție de la mină, iar celelalte două persoane erau într-un camion surprins de dărâmături.

Tone de moloz s-au prăbuşit peste o autobasculantă în care se aflau 3 muncitori care lucrau la ecologizarea minei. Unul dintre ei a reuşit să se salveze, în timp ce alţi doi oameni au fost surprinşi sub dărâmături.

În cel mai scurt timp, au ajuns la locul surpării echipaje de pompieri ale Detaşamentului Petroşani specializate în misiuni de salvare şi ajutor medical şi echipe ale SAJ Petrosani. Cu ajutorul echipamentelor aflate în dotarea containerului multi-risc vor fi tăiate şi îndepărtate elementele de dărâmătură.

Concomitent, cu buldozere şi excavatoare aflate in dotarea Exploatării miniere şi a Primăriei Uricani, sunt efectuate acţiuni de îndepărtare a materialelor de construcţie. Întreaga operaţiune se desfăşoara cu respectarea tuturor normelor şi principiilor de protejare a salvatorilor.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419