Ziarul Unirea

FOTO, VIDEO. Accident MORTAL DN 7, după nodul cu A1. Nedeschiderea lotului 3 al autostrăzii Lugoj-Deva a făcut noi victime

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Un accident rutier MORTAL a avut loc duminică, în jurul orei 16.00, pe DN 7, după nodul cu A1. Nedeschiderea lotului 3 al autostrăzii Lugoj-Deva a făcut noi victime.

ELIT

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în judeţul Hunedoara, pe DN7 Deva – Arad, la kilometrul 423+500 de metri, a avut loc un accident în care au fost implicate două autoturisme.

În urma evenimentului o persoană a decedat și trei au fost rănite ușor. Traficul este blocat.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

9 Comentarii

dodo 25 august 2019 at 17:43

Asta s-a intamplat din princina ministrului Cuc, CNAIR si a prim ministrului nostru!

apoliticul 25 august 2019 at 19:09

O fi vina ministrului ca un bizon a întrat în depășire fără sa se asigure.
Mai terminați cu loby-ul pentru constructor. Dacă nu îndeplinește standardele NU se dă drumul. Ce nu-i clar?

eugen 25 august 2019 at 19:15

oare cand un ministru al transportului din tara noastra va face puscarie pe merit pentru ca avem mereu alte prioritati decat siguranta si bunastare cetateanului?care culmea, plateste taxe peste taxe….

apoliticul 25 august 2019 at 19:59

Și tu ești fan proinfrastructura?
Nu de alta dar se vede. Ai fost trimis sa dregi busuiocul?
Diferența e ca în cazul receptionarii unor lucrări neconforme răspunde ministerul nu o adunătură de ciupalaci plătiți de constructor.

Eu 25 august 2019 at 21:26

Stimate Apolitic,si Eu sunt apolitic,dar cam ai dreptate 110%Daca ministru era base ori ancuta ori lenuta udrea,nu mai erau ei vinovati.Ce are misterul cu acei inconstienti de pe sosele?.

Sofer 26 august 2019 at 11:37

Eu tot atrag atentia dar vad ca nu vor sa inteleaga. Atata vreme cat Comsa a avut probleme de calitate cu punerea in opera a lucrarilor, atata vreme cat sunt voci din santier care sustin aceste probleme majore de deficit de calitate din companie, in special pe LD 3, atata vreme cat au refacut de la baza terasamentul langa podul Ilia si atata vreme cat au frezat la podul peste Mures, nu poti veni si urla de atata timp ca ei sunt corecti, nu au deloc probleme de calitate cu asfaltul si cu planeitatea, asa cum au spus in comunicatul de presa al lor.

Problema sta in extinderea ganatiei de la 4-> 10 ani si la neplata ecoductului 2. De aici sunt aceste scandaluri, iar CNAIR nu vrea sa receptioneze un lot cu probleme, daca sunt probleme, si CNAIR stie ca, COMSA, NU FACE CALITATE, isi asuma o siguranta prin acasta extindere de garantie (legal sau nu, asta se poate stabili de un jurist).

Tot vad ca se urla si se bate apa in piua ca mor soferii pe DN68A, DN 7, din cauza ministrului, minsterului, din cauza politicienilor, din cauza functionarilor din CNAIR pentru niste dobitoci care nu stiu sa conduca.

Credeti ca dupa deschiderea lotului 3, vor disparea acest nesimtiti, dobitoci si magari de pe drumurile nationale? 90% ii vom regasi pe autostrada circuland cu 180 km/h, e drept, se vor reduce mult accidentele cauzate de VITEZA EXCESIVA; NERVI; FRUSTRARE, GRABA, NEATENTIE, LIPSA DE EDUCATIE RUTIERA, dar de aici pana la a da vina exclusiv pe oameni care ”nu vor” sa deschida, mi se pare putina grosolanie.

Sa ii raspund lui Apoliticul: aceste lucruri am incercat sa le explic decent si pe forum, am fost blocat timp de 3 luni fara un motiv, abia am reusit sa aflu ca de fapt generez foarte mult ”off-topic”, de parca ceilalti nu ar face si ei mai mult sau mai putin, off-topic. Asa, au mai elminat unul care din punctul lor de vedere, ”tine cu beneficiarul”, si nu impartaseste ura fata de stat, fata de CNAIR si fata de functionarii publici, care sunt rai si nu vor domnule, sa deschida lotul 3…strict din vina lor.

Alex 26 august 2019 at 13:23

Sofer, problema e ca mor oameni nevinovati. Aparent vinovat e cel cu SEAT-ul…iar cel cu Wolkswagenul a scapat prin urechile acului. Aici te salveaza cu adevarat autostrada…de un TIR intrat pe contrasens, de un sofer care mai adoarme la volan…etc.
Toate disputele intre constructor si CNAIR se pot rezolva si ulterior si de pe margine. Aici e problema.
Cateva intrebari pentru apolitic dar si pentru tine:
1. Cum s-a ajuns la practice 99% din lucrari sa fie facute si foarte multe si certificate si acum la spartul targului descoperim ca nu sunt conforme?
2. De ce mai avem inginer consultant si diriginte de santier daca oricum vine beneficiarul si sterge tot prin testele lui? Eu propun sa desfintam aceasta institutie a dirigintelui, si sa ne bazam doar pe verificarile beneficiarului. Atunci cand se fac.
3.Peste tot in lume se deschid…mai ales la infrastructura lucrari nefinalizate 100%. O viata sau chiar si un ranit care nu se mai intampla e de zeci de ori mai important decat orice disputa…ca autostrada e sau nu e gata.
4.Vreu si eu pe apolitic sa-mi arata unde in lege exista un text care sa spuna ca daca autostrada nu indeplineste standardele nu se da drumul. Tocmai….ca exista textul contrar…si care da posibilitatea sa se deschida fara a fi finalizat totul 100%.

Ion 26 august 2019 at 14:09

… ba, voi nici nu stiti sa circulati pe autostrada, mai taceti dracului.

Sofer 26 august 2019 at 15:55

@Alex, de acord ca mor șoferi nevinovați, de acord ca dacă se da drumul la lotul 3, autostrada e mult mai safe. Acum vin problemele de calitate:

1. Aici va răspunde dirigintele de șantier, consultantul. Dacă s-au falsificat voit acele procese verbale de recepție pe stadiu de execuție a lucrărilor, respectiv a lucrărilor ascunse, e nasol. Eu spun ca există neoficial, destule voci, surse, care afirmă că, calitatea lucrărilor e slaba, și că au existat neconformitati. De ce nu s-au notificat aceste probleme, e o întrebare dificila. Dar, de la a lua apărarea consultantului și a executantul și a spune cu certitudine ca lucrările sunt conforme… Ceva e dubios aici. Singurii care pot face lumina este I. S. C. și controale suplimentare la dirigintele de șantier.

2. Diriginte de șantier e angajatul beneficiarului, al CNAIR, el este cel care supervizează aceste lucrări. Dirigintele de șantier are obligația profesional sa fie corect, imparțial, serios și sever cu executantul, orice problema fiind notificata beneficiarului. De cealaltă parte, executantul are și el propriu diriginte de șantier, care este R. T. E. – istul (Responsabil Tehnice cu Execuția). La fel, trebuie sa fie imparțial, obiectiv și sa comunice cu diriginte de șantier la orice problemă apărută. Cestrin este o societate din exterior care face aceste teste cu utilaje cu înalt grad de performanță. Aceste teste nu se pot falsifica, și ele ar trebui să fie la fel cu constatările dirigintelui de șantier. Faptul ca sunt probleme mari descoperite, rezulta nu ca Cestrin a făcut teste falsificate, ci ca cineva nu și-a făcut bine treaba. Acel cineva, va da socoteala, conform legii. Beneficiarul poate face teste prin firme, societăți acreditate, și poate sa își verifice consultantul.

3. De acord ca se deschid loturi cu lucrări neterminate. Aici problema nu e ca nu poate deschide cu lucrări neterminate, ci faptul ca aceste lucrări neterminate țin de calitatea și siguranța corpului autostrăzii. În alte tari lucrările se fac bine calitativ, și se deschid traficului. Lucrările îndoielnice cine și le asumă? Sa presupunem ca se deschide traficului, și tot apar probleme, tot apar, ce faci…? Repari ce poți, pe banii constructorului timp de 4 ani, și după aceea? Cine repara problemele care vor apărea? Chiar ți se pare de bun simt ca încasezi bani pentru lucrări de slaba calitate? Lucrări care ți le-ai asumat sa le execuți de calitate prin contract!! Dacă zici ca ele sunt ok, dar de fapt nu sunt, atunci Comsa sa ÎȘI ASUME MĂGĂRIILE! ȘI LE ASUMĂ? NU, nu vrea. Dacă nu vrei, atunci mergi în Spania și faci acolo kktul bici. Dacă se da în trafic asa cu probleme, cnair își va asuma direct aceste probleme și șoferii vor țipa la Cnair, nu la cel direct răspunzător, adica Comsa!!

4. Așa cum am zis mai sus, exista recepție parțială, sau recepție cu anexă, da, și UMB are recepție cu anexă însă a respectat calitatea și corpul autostrăzii l-a executat cu materiale de calitate. Repet, executantul a făcut lucrări slab calitative, se poate circula, dar cu atenționarea că pe viitor pot apărea probleme și reparații. Mingea nu e la Cnair, e la Comsa, ori își asumă legal aceste măgării fata de manopera de slaba calitate, prin extinderea perioadei de garanție, ori sa plece. Urgența deschiderii este mare, de acord, dar poți sa în folosință un lot doar prin asumare și legal, nu se deschide și ulterior mergi la negocieri legat de garanție. Nu. Asa cum am zis mai sus, dacă exista probleme între rezultate, sa răspundă cei responsabili. Nu ai voie sa falsifici procesele verbale de lucrări ascunse, pe stadiu de execuție… E un mister de ce s-a sucit consultantul pe ultima sută de m. Ori știa și i-a fost frica sa nu fie acuzat în vreun fel, ori, nu știa, și a primit o informație care ar fi putut sa îl incrimineze.

Comentariile sunt oprite