Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO VIDEO| A fost inaugurată Secția de Maternitate-Ginecologie-Pediatrie la Cugir: Investiție de peste 13 milioane de lei

FURDUI Alexandru

Publicat

în

FOTO VIDEO| A fost inaugurată Secția de Maternitate-Ginecologie-Pediatrie la Cugir: Investiție de peste 13 milioane de lei

Astăzi a fost o zi importantă pentru orașul Cugir, sistemul medical local a mai făcut un pas major în evoluția sa, prin inaugurarea Secției Maternitate-Ginecologie-Pediatrie. Clădirea a trecut în ultimii doi ani printr-un amplu proces de transformare, devenind performantă atât ca și condiții medicale, cât și energetic.

Proaspăt modernizata clădire a fost inaugurată în prezența oficialităților locale și județene, a personalului din spital și a echipei de implemantare a proiectului din cadrul primăriei.

Evenimentul a debutat cu o slujbă religioasă de sfințire și tăierea panglicii inaugurale de către Primarul, Adrian Teban, Președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, Vicepreședintele CJ Alba , Marius Hațegan, Directorul ADR Centru, Simion Crețu și Directorul STC, Gheorghe Achim.

Au mai fost prezenți parlamentarii de Alba, Florin Roman, Radu Tuhuț și Beniamin Teodosiu, precum și autorității din domeniu medical judetean, Directorul DSP Alba , Alexandru Sinea, manageri și directori de spitale din județ.

Au onorat cu prezența la eveniment, două personalități respectate și apreciate în comunitatea locală pentru dedicarea de care au dat dovadă de-a lungul vieții lor profesionale și umane, unul fiind “medic” spiritual, părintele Gheorghe Donu, iar celălalt medic pediatru, Doctorul Karlheinz Ludwig.

Discursurile oficiale rostite de către participanții la inaugurare pot fi urmărite pe pagina Orașul Cugir, la transmisiunea Live.

Trebuie spus că investiția de față este de o importanță majoră în asigurarea sănătății populației și în stimularea creșterii natalității, întrucât va facilita accesul copiilor, mămicilor și tuturor femeilor din Cugir și localitățile limitrofe, la servicii medicale de specialitate, pe plan local. După cum se știe, în ultimii ani, din cauza condițiilor igienico-sanitare improprii, nașterile înregistrate în Cugir nu au avut loc în secția spitalului din localitate. Acest lucru se va schimba, iar tinerele mame nu vor mai trebui să se deplaseze la spitalele din alte localități.

Totodată, investiția este relevantă pentru eforturile administrației locale privind tranziția ecologică, Secția Maternitate-Pediatrie-Ginecologie fiind prima clădire din oraș care folosește în mare parte energii regenerabile.

Atingerea obiectivelor amintite au fost posibile prin implementarea de către Primăria Cugir a proiectului „Creşterea eficienţei energetice în clădire publică Secţia Maternitate şi Pediatrie – Spital Orăşenesc Cugir”- POR 2014-2020, în valoare totală de 13.188.692,45 lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate Comercianții din Aiud au fost controlați de polițiștii care au dat amenzi de 41.000 de lei și au constatat mai multe nereguli. Citește și: 72 de șoferi testați pentru droguri sau alcool la volan în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea