Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

FOTO/ VIDEO: 100 de persoane din Munţii Apuseni au protestat la Alba Iulia, împotriva proiectului privind Roşia Montană

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, cu începere de la ora 15.00, în faţa magazinului Unirea din centrul oraşului Alba Iulia, aproximativ 100 de persoane s-au strâns pentru a protesta împotriva proiectului minier privind Roşia Montană. Majoritatea celor prezenţi au venit la Alba Iulia din Munţii Apuseni, Câmpeni, Albac, Lupşa şi Abrud.

Sub sloganul „Uniţi salvăm Roşia Montană”, cei 100 de protestatari au scandat diverse lozinci la adresa firmei private de la Roşia Montană „Afară, afară, cu RMGC din ţară”, dar şi-au arătat nemulţumirea şi faţă de actualul guvern USL. Mesajele pe care le-au afişat protestatarii au fost „Viitorul este trist, cu cianuri şi gaz de şist”, „Moţilor să fiţi uniţi, nu vă lăsaţi jefuiţi”, „Asta-i ţara moţilor, nu e ţara hoţilor”, „200 de persoane mai importanţi decât o ţară?”, dar şi altele. În timpul protestelor, în boxele manifestanţilor răsuna Imnul Naţional al României, „Deşteaptă-te române”.

Preşedintele Asociaţiei RYMA din Alba Iulia, Cristina Anghel, cunoscută pentru vehemenţa cu care a protestat împotriva proiectului a transmis un mesaj celor prezenţi „Albaiulieni, nu rămâneţi indiferenţi! iubitori de ţară şi natură, acum ori niciodată, treziţi-vă dragi români şi luaţi atitudine! Informaţi-vă şi apoi manifestaţi-vă poziţia faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, este momentul să vă ajutaţi ţara şi să vă gândiţi mai mult ca niciodată la viitorul copiilor voştri!”. Aceasta a vorbit şi despre beneficiile economice ale României care sunt infime în comparaţie cu prejudiciile şi distrugerile patrimoniului şi mediului.

Înarmaţi cu bannere,  porta-voci, steaguri cu România şi cu Salvaţi Roşia Montană, grupul de manifestanți a continuat protestul mergând pe Calea Moţilor, până la sensul giratoriu, spre Bulevardul Horea, iar apoi pe Bulevardul Transilvaniei. Destinaţia manifestanţilor a fost Stadionul Cetate după ce au venit pe Bulevardul Revoluţiei 1989, pe lângă Spital de Urgenţă şi Piaţa din Cetate.

[nggallery id=372]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea