FOTO. Veteran de război din Alba, sărbătorit la 99 de ani, de Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”. Drapelul României, plachetă aniversară și tort pentru colonelul (r) Emil Drăgan

Paul Voicu - Primar 2020

Veteran de război din Alba, sărbătorit la 99 de ani, de Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”. Drapelul României, plachetă aniversară și tort pentru colonelul (r) Emil Drăgan

ELIT

Acesta a fost vizitat sâmbătă de elevul caporal Bogdan Alexandru Golban, eleva fruntaș Andreea Maria Timiș și plutonier adjutant Ioan Mihu de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” şi de șeful Cercului Militar Alba Iulia, Petruța Pop, care i-au oferit drapelul României, o plachetă aniversară realizată cu ocazia centenarului colegiului militar, revista colegiului „Inimi sub drapel” și un tort.

Intelectual cu studii economice, pedagogice și militare, Emil Drăgan s-a născut la Galda de Jos în data de 10 noiembrie 1920 și a făcut parte din Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi” luptând pe frontul de apus, în timpul ultimei bătălii de eliberare a Transilvaniei. A fost luat prizonier de către nemți în Ungaria și mai apoi, în timpul regimului comunist, a fost 5 ani deținut politic la Constanța.

Mihail David - 2020

Despre perioada războiului spune că erau prea mici în fața inamicului, total nepregătiți pentru o astfel de experiență iar comparația făcută de dânsul era ca și cum ai lua o pușcă veche de la muzeu ca să te lupți cu tancul.

Avem onoarea să vă salutăm și vă dorim sănătate și un călduros La mulți ani!

Acțiunea s-a înscris în proiectul de omagiere a veteranilor „Credință și patrie – Marturisiri ale veteranilor de război”, inițiat de Cercul Militar Alba Iulia și a fost desfășurată cu sprijinul SC Dragon Rc SRL Alba Iulia.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...