FOTO: Veteran de război din Acmariu – Blandiana, aniversat la 93 de ani

Paul Voicu - Primar 2020

veteran de razboi blandiana03Președintele Asociaței ”Pro Cugir”, ing. Aurel Voicu, însoţit de Vistian Blaga – președintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Cugir şi primarul din Blandiana, Nicolae Gherman, l-au vizitat acasă, miercuri, pe plt. rez. Ioachim Mateiu din localitatea Acmariu, comuna Blandiana pentru a-i ura ”La mulți ani” cu ocazia împlinirii venerabilei vârste de 93 ani şi totodată pentru a-şi exprima recunoştinţa faţă de veteranii de război.

Ioachim Mateiu este veteran al celui De-al Doilea Război Mondial, deţinător a două titluri de onoare şi recunoştinţă.  Sărbătoritului i-a fost înmânată ,,Diploma Aniversară a Adsociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război”, semnată de preşedintele asociaţiei, General de Armată(r) Marin Dragnea și ,,Diploma Aniversară veteran de razboi blandiana06a filialei județene a Asociației Veteranilor de Război”, semnată de col (r) Eugen Papeș și de președintele Asociației Pro Cugir Aurel Voicu.

ELIT

El a primit din partea vizitatorilor un pachet conținând alimente și produse de folosință personală, precum și o sumă de bani din partea primarului Nicolae Gherman.

Din textul felicitării înmânate veteranului am reținut: ”Vă dorim ca și în următorii ani, onorabila dumneavoastră vârstă, experiența de viață și înțelepciunea ostașului veteran să fie pildă pentru urmași!”. De menționat că ziua de 29 aprilie este dedicată Zilei Veteranilor de Război și este sărbătorită prin ceremoniale militare și rligioase. (C.P.)

Mihail David - 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...