Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Veteran de război din Acmariu – Blandiana, aniversat la 93 de ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Președintele Asociaței ”Pro Cugir”, ing. Aurel Voicu, însoţit de Vistian Blaga – președintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Cugir şi primarul din Blandiana, Nicolae Gherman, l-au vizitat acasă, miercuri, pe plt. rez. Ioachim Mateiu din localitatea Acmariu, comuna Blandiana pentru a-i ura ”La mulți ani” cu ocazia împlinirii venerabilei vârste de 93 ani şi totodată pentru a-şi exprima recunoştinţa faţă de veteranii de război.

Ioachim Mateiu este veteran al celui De-al Doilea Război Mondial, deţinător a două titluri de onoare şi recunoştinţă.  Sărbătoritului i-a fost înmânată ,,Diploma Aniversară a Adsociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război”, semnată de preşedintele asociaţiei, General de Armată(r) Marin Dragnea și ,,Diploma Aniversară veteran de razboi blandiana06a filialei județene a Asociației Veteranilor de Război”, semnată de col (r) Eugen Papeș și de președintele Asociației Pro Cugir Aurel Voicu.

El a primit din partea vizitatorilor un pachet conținând alimente și produse de folosință personală, precum și o sumă de bani din partea primarului Nicolae Gherman.

Din textul felicitării înmânate veteranului am reținut: ”Vă dorim ca și în următorii ani, onorabila dumneavoastră vârstă, experiența de viață și înțelepciunea ostașului veteran să fie pildă pentru urmași!”. De menționat că ziua de 29 aprilie este dedicată Zilei Veteranilor de Război și este sărbătorită prin ceremoniale militare și rligioase. (C.P.)

[nggallery id=2036]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea