FOTO: Veniți la Alba Iulia, redescoperiți România! Zilele Cetății – Festivalul Roman Apulum continuă să ne cucerească

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

festivalul Roman Alba Iulia_Zilele Cetatii (52)Cetatea Alba Carolina și municipiul Alba Iulia se bucură de o recunoaștere tot mai mare din partea localnicilor și turiștilor de o potrivă, a frumuseții și valorii sale istorice și arhitecturale.

Dar poate cel mai important aspect, instituit de transformarea spectaculară a cetății, îl reprezintă atmosfera de aici. O atmosferă susținută în mod constant și profesionist, cu costuri importante pe de altă parte, de pleiada de evenimente organizate de-a lungul ultimilor ani de administrația locală și județeană.

USR - Alegeri parlamentare 2020

În aceste zile, Alba Iulia stă sub semnul divertismentului educativ.  Zilele Cetății – Festivalul Roman Apulum, evenimet care se desfășoară până duminică,  a atras pe lângă miile de localnici care s-au perindat astăzi prin cetate și sute de turiști. Autocare pline de oameni au sosit încă de la orele amiezii să petreacă o frumoasă și însorită zi de sâmbătă, într-un spațiu care se compară cu majoritatea festivalurilor romane și medievale din orașe cochete din Europa.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Latura de Est a Cetății Alba Carolina și Pietonala Mihai Viteazul s-a transformat în scena perfectă pentru o desfășurare de forțe impresionantă: de la târguri de sclavi, lupte de gladiatori și războaie daco-romane, reconstituite în detaliu, până la atracția devenită deja tradiție în Cetate: schimbarea gărzii, ateliere meșteșugărești, expoziție de machete, toate reușind  să recreeze, păstrând proporțiile, atmosfera din urmă cu sute și chiar mii de ani.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136