Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO: Veniți la Alba Iulia, redescoperiți România! Zilele Cetății – Festivalul Roman Apulum continuă să ne cucerească

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

festivalul Roman Alba Iulia_Zilele Cetatii (52)Cetatea Alba Carolina și municipiul Alba Iulia se bucură de o recunoaștere tot mai mare din partea localnicilor și turiștilor de o potrivă, a frumuseții și valorii sale istorice și arhitecturale.

Dar poate cel mai important aspect, instituit de transformarea spectaculară a cetății, îl reprezintă atmosfera de aici. O atmosferă susținută în mod constant și profesionist, cu costuri importante pe de altă parte, de pleiada de evenimente organizate de-a lungul ultimilor ani de administrația locală și județeană.

În aceste zile, Alba Iulia stă sub semnul divertismentului educativ.  Zilele Cetății – Festivalul Roman Apulum, evenimet care se desfășoară până duminică,  a atras pe lângă miile de localnici care s-au perindat astăzi prin cetate și sute de turiști. Autocare pline de oameni au sosit încă de la orele amiezii să petreacă o frumoasă și însorită zi de sâmbătă, într-un spațiu care se compară cu majoritatea festivalurilor romane și medievale din orașe cochete din Europa.

Latura de Est a Cetății Alba Carolina și Pietonala Mihai Viteazul s-a transformat în scena perfectă pentru o desfășurare de forțe impresionantă: de la târguri de sclavi, lupte de gladiatori și războaie daco-romane, reconstituite în detaliu, până la atracția devenită deja tradiție în Cetate: schimbarea gărzii, ateliere meșteșugărești, expoziție de machete, toate reușind  să recreeze, păstrând proporțiile, atmosfera din urmă cu sute și chiar mii de ani.

[nggallery id=1563]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea