// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

FOTO. Vedere aeriană a zonei industriale de la Ciugud, care a rezolvat problemele financiare ale comunității: 35 de businessuri dezvoltate în câțiva ani

 • Vedere aeriană a zonei industriale din Drâmbar (și parțial Alba Iulia), care a rezolvat problemele financiare ale comunei Ciugud.

Din 2005 şi până în prezent, un număr de 35 de investitori au cumpărat sau au concesionat teren în zona industrială a comunei Ciugud. Majoritatea investițiilor sunt finalizate, iar altele sunt în curs de finalizare.

Numărul total al angajaţilor care lucrează aici se ridică la peste 700 de persoane, din care aproape jumătate provin din cele şase sate ale comunei.

La începutul lunii martie, primarul din Ciugud, Gheorghe Damian, spusese că a avut discuții cu un investitor belgian, din domeniul automotive, care vrea să dezvolte o fabrică aici.

Comuna Ciugud se află la aproximativ zece kilometri de Alba Iulia, distanţă care poate fi parcursă în cel mult 15 minute cu maşina sau o jumătate de oră cu mijloacele de transport în comun. Localitatea este amplasată chiar pe stânga Văii Mureşului, în Podişul Secaşelor, şi are şase sate: Drâmbar, Hăpria, Limba, Şeuşa, Teleac şi Ciugud.

Peste 10 milioane de euro investiţi în zona industrială

Jumătate din bugetul anual al comunei Ciugud este colectat doar din taxe şi impozite percepute de la investitorii din zona industrială. Un milion de euro intră anual în vistieria comunei de la companiile care şi-au dezvoltat afacerile aici, bani care asigură fonduri pentru investiţii, dar şi cofinanţarea pentru proiecte europene.

La momentul de faţă, sunt ocupate circa 50 de hectare din totalul de 100 puse la dispoziţia celor care doresc să-şi dezvolte o afacere la doi paşi de autostrada Sebeş – Turda.

În zona industrială sunt introduse rețeaua de tensiune medie, apa, canalizare şi gazul metan

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Răspunsuri la FOTO. Vedere aeriană a zonei industriale de la Ciugud, care a rezolvat problemele financiare ale comunității: 35 de businessuri dezvoltate în câțiva ani

 1. Costelis 09.04.2018 la 10:06

  Hava nu dă NIMIC la investitori. …doar la abonații sai….Elis.Polaris.
  Albaiulienii….se duc pe sate să lucreze. ..prin orasele ca Sebes…
  Rusine!!
  Asta o fi “Smart City”? ?

 2. Haules Baules 09.04.2018 la 10:08

  Fabricile din prim plan (cele mai mari) sunt in Alba Iulia. Daca scoti depozitele celor de la Pizzarotti nu se vede mai nimic. Chiar nu stiu de unde scoti 700 de locuri de munca. Poate ma lamureste si pe mine cineva.

 3. Psd 09.04.2018 la 12:26

  Iar a cotizat Damian sa ii ridicați osanale. As vrea sa știu exact câte persoane din comuna lucrează acolo. Sunt sigur ca sunt puțini.

 4. Alba’invest 09.04.2018 la 21:56

  Mai fraților, mergeti pana acolo sa vedeți, nu mai scrieti tâmpenii pe net!
  Din câte stiu sunt multi angajați din comuna…
  Nu stiu dacă sunt și firme din comuna acolo…
  Go’ Damian !!!