Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO. Vedere aeriană a zonei industriale de la Ciugud, care a rezolvat problemele financiare ale comunității: 35 de businessuri dezvoltate în câțiva ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
  • Vedere aeriană a zonei industriale din Drâmbar (și parțial Alba Iulia), care a rezolvat problemele financiare ale comunei Ciugud.

Din 2005 şi până în prezent, un număr de 35 de investitori au cumpărat sau au concesionat teren în zona industrială a comunei Ciugud. Majoritatea investițiilor sunt finalizate, iar altele sunt în curs de finalizare.

Numărul total al angajaţilor care lucrează aici se ridică la peste 700 de persoane, din care aproape jumătate provin din cele şase sate ale comunei.

La începutul lunii martie, primarul din Ciugud, Gheorghe Damian, spusese că a avut discuții cu un investitor belgian, din domeniul automotive, care vrea să dezvolte o fabrică aici.

Comuna Ciugud se află la aproximativ zece kilometri de Alba Iulia, distanţă care poate fi parcursă în cel mult 15 minute cu maşina sau o jumătate de oră cu mijloacele de transport în comun. Localitatea este amplasată chiar pe stânga Văii Mureşului, în Podişul Secaşelor, şi are şase sate: Drâmbar, Hăpria, Limba, Şeuşa, Teleac şi Ciugud.

Peste 10 milioane de euro investiţi în zona industrială

Jumătate din bugetul anual al comunei Ciugud este colectat doar din taxe şi impozite percepute de la investitorii din zona industrială. Un milion de euro intră anual în vistieria comunei de la companiile care şi-au dezvoltat afacerile aici, bani care asigură fonduri pentru investiţii, dar şi cofinanţarea pentru proiecte europene.

La momentul de faţă, sunt ocupate circa 50 de hectare din totalul de 100 puse la dispoziţia celor care doresc să-şi dezvolte o afacere la doi paşi de autostrada Sebeş – Turda.

În zona industrială sunt introduse rețeaua de tensiune medie, apa, canalizare şi gazul metan


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea