Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

FOTO| Vechiul ștrand din Alba Iulia va deveni un nou PARC: Va avea un iaz, alei și trotuare, teren de baschet și tenis, precum și o scenă

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Alba Iulia va avea un nou parc, construit în locul vechiului ștrand public, dotat cu alei și trotuare, teren de baschet și tenis și multe altele, conform primarului Gabriel Pleșa.

„Sunt convins că poveștile, legendele și comentariile legate de vechiul ștrand din Alba Iulia nu se vor opri niciodată, dar astăzi avem de gestionat o problemă reală și o stare de fapt: zonă în paragină, cu un potențial pericol pentru locuitori.

Am avut o promisiune fermă, în campania electorală, pentru renovarea acestei zone și mi-o voi respecta, indiferent că sunt ținta predilectă a celor care și-au făcut deja o fixație din persoana sau numele meu. Oricum, și de faci și de nu faci, criticile vor curge mereu. Le voi da importanță, însă, numai celor constructive.

Primăria Alba Iulia are un proiect de regenerare urbană a zonei fostului Schit încă din 2015. Evident sunt foarte multe DE CE-uri și, sunt convins, mult mai multe explicații pe care cei interesați le-ar putea da. Importante sunt însă faptele de astăzi: am început extinderea rețelei de iluminat public, către viitorul parc, și lucrările de demolare a tuturor chioșcurilor și construcțiilor lăsate în paragină, care erau un real pericol în cazul unor vânturi puternice inclusiv pentru vecinii din zonă. Vom face un nou parc și loc de promenadă pentru cei care vor să petreacă timp de calitate în natură, la aer curat, într-o zonă frumoasă a orașului nostru.

Proiectul de „Regenerare spațiu public de agrement-zona Schit Alba Iulia” va dura, conform vechiului studiu de fezabilitate, 12 luni de la începerea lucrărilor. Vorbim de amenajarea unui iaz ornamental în suprafață de aproximativ 500mp, dar și despre zone verzi care vor include gazon, arbuști și copaci ornamentali, pe lângă piste de biciclete, parcaje, alei și trotuare, teren de baschet și tenis, terenuri cu aparate fitness, teren de joacă pentru copii, dar și o scenă pentru diverse spectacole, astfel încât și artiștii locali să aibă un loc, accesibil, pentru a performa.

Am început demersurile pentru refacerea și upgradarea documentației, acum expirate, și am toată convingerea că la începutul anului viitor vom putea să începem lucrările.

Rezolvăm, rând pe rând, toate problemele orașului nostru!”, a scris Gabriel Pleșa, pe pagina sa personală din mediul online.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ministerul Educației, lege privind accesul copiilor la tehnologie: În ce condiții cei mici au voie la dispozitive

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministerul Educației, lege privind accesul copiilor la tehnologie: În ce condiții cei mici au voie la dispozitive Un proiect premieră de la Ministerul Educației face referire la accesul copiilor la tehnologie, atât la școală, cât și acasă, iar potrivit documentului, cei până-n 2 ani nu ar trebui să aibă acces la telefon sau tabletă, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea