FOTO. Unitate în diversitate: Copiii maghiarilor și românilor din Aiud au dat „mână cu mână” cu ocazia Micii Uniri, la Grădinița nr.2 din oraș

Unitate în diversitate: Copiii maghiarilor și românilor din Aiud au dat „mână cu mână” cu ocazia Micii Uniri, la Grădinița nr.2 din oraș

La cei 161 de ani de la Unirea Principatelor Române, copiii maghiarilor şi românilor din municipiul Aiud au demonstrat că Unirea este a tuturor românilor, indiferent de naționalitate.

Copiii grupei mari de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 Aiud, însoțiți de doamnele educatoare – prof. Nemeș Rozalia și prof. Herța Adina, împreună cu directorul grădiniței – prof. Soporan Cornelia, au participat la manifestările dedicate zilei de 24 ianuarie, activități planificate în proiectul de parteneriat educațional intitulat “Caravana prieteniei” și organizate în colaborare cu preșcolarii grupei mari de la Grădinița cu Program Normal nr. 4 Aiud, grădiniță cu predare în limba maghiară din cadrul Colegiului Național “Bethlen Gabor” Aiud, îndrumați de doamnele profesoare Csiki Timea și Nagy Monica.

Preșcolarii au admirat şi prezentat deopotrivă costumele naționale cu care erau îmbrăcați, iar în final au încins o frumoasă horă a prieteniei, în spiritul Unirii. Atât educatoarele, cât şi cei mici, au rămas plăcut impresionați de această manifestare, păstrând ideea că doar prin unire se pot realiza astfel de momente plăcute şi în același timp utile.

Activitățile desfășurate au constituit o reușită a preșcolarilor, dar şi a educatoarelor implicate, care au știut să sărbătorească într-un mod educativ Mica Unire.

Toate aceste activități contribuie la dezvoltarea spiritului de înțelegere, colaborare, toleranță și respect, valori promovate de Uniunea Europeană.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...